Η σημερινή νεοφιλελεύθερη διαχείριση έρχεται να υλοποιήσει την επιθετική κρατική πολιτική αναδιαρθρώσεων σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Από την κατάργηση του ασύλου και την καταστολή στους πανεπιστημιακούς χώρους, το ολομέτωπο χτύπημα στο αναρχικό κίνημα μέσα από την εκκένωση δεκάδων καταλήψεων, την αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων, τους βασανισμούς διαδηλωτών, τις παρακολουθήσεις αγωνιστών, τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τις προσφυγικές καταλήψεις στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ως την δημιουργία νέων στα νησιά του Β. Αιγαίου. Παράλληλα, με τη ψήφιση του «αναπτυξιακού» πολυνομοσχεδίου αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που φέρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο περί ιδιωτικοποίησης της υγείας, επιχειρείται η εκ νέου επίθεση στους από τα κάτω, με την περαιτέρω ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και απεργίας αλλά και την επιβολή επαχθέστερων όρων επιβίωσης στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Ταυτόχρονα από 1η Μάη έχει εξαγγελθεί η κατάργηση της προστασίας πρώτης κατοικίας που θα συνοδευτεί από εξαναγκαστικές εξώσεις και μαζικούς πλειστηριασμούς, ενώ προετοιμάζεται και η εφαρμογή του νομοσχεδίου για τον έλεγχο και τον περιορισμό των διαδηλώσεων με στόχο την καθυπόταξη της κοινωνίας και την εξάλειψη κάθε μορφής αντίστασης.

 

Το ελληνικό κράτος και κάθε πολιτική διαχείρισή του, από τις προηγούμενες έως σήμερα, μέσα από τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές που ακολουθούν, ανοίγουν το δρόμο για την εγκαθίδρυση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Από τη μια πλευρά, ως μέλος της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, προσπαθεί να εδραιώσει τη θέση του στον ευρωατλαντικό άξονα, λαμβάνοντας μέρος στις πολεμικές συρράξεις και τους διακρατικούς ανταγωνισμούς για την εκμετάλλευση των ενεργειακών οικονομικών πόρων στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, υπογράφει στρατιωτικές συμφωνίες με Η.Π.Α για την ενίσχυση και επέκταση των νατοϊκών βάσεων, συμμετέχει σε στρατιωτικές ασκήσεις με τις ένοπλες δυνάμεις άλλων κρατών και από την άλλη στο ζήτημα διαχείρισης του μεταναστευτικού, έχει αναλάβει το ρόλο του συνοριοφύλακα της Ευρώπης, όπου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ή θα είναι εγκλωβισμένοι στα σύγχρονα νταχάου, ή θα πνίγονται στο Αιγαίο και θα δολοφονούνται στον Έβρο απ’ τα πυρά του ελληνικού στρατού. Η νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η προηγούμενη «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ευθύνονται για τη δημιουργία καθεστώτος εξαίρεσης προς τους μετανάστες, απομονώνοντας τους απ’το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο για να μην υπάρχουν σχέσεις αλληλεπίδρασης και αλληλεγγύης και προβάλλοντας τους μέσα απ’τη κρατική μιντιακή προπαγάνδα ως κακοποιά στοιχεία, εισβολείς, εγκληματίες από τους οποίους και πρέπει να προφυλαχθούμε. Έτσι, διαχέεται ο ρατσιστικός οχετός τόσο μέσα από δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων όσο και μέσα απ’τα δελτία ειδήσεων όπου επιχειρείται ο κοινωνικός εκφασισμός και η νομιμοποίηση της ρατσιστικής βίας. Οι ισόβιες φυλακές, η οχύρωση των συνόρων με αστυνομία, στρατό, η ενίσχυση του δολοφονικού μηχανισμού Frontex και η εγκατάσταση υδάτινων φραγμάτων είναι η εικόνα του σήμερα και του μέλλοντος. Είναι η εμπέδωση του δόγματος «τάξις και ασφάλεια» και της υποταγής, η επιρροή του φόβου, η διάχυση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

 

Παράλληλα, τις τελευταίες μέρες στον Έβρο στα ελληνοτουρκικά σύνορα, απότοκο των διακρατικών ανταγωνισμών από τη μία και της κλιμάκωσης της στρατιωτικής επίθεσης του τουρκικού κράτους στη Συρία, είναι ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων και μεταναστα(ρι)ών στα κλειστά σύνορα της Ευρώπης φρούριο. Εκεί όπου οι πρόσφυγες και οι μετανάστ(ρι)ες βρίσκονται αντιμέτωποι με την αστυνομία, τον στρατό αλλά και τις οργανωμένες παραστρατιωτικές ομάδες που ως συγκοινωνούντα δοχεία επιτίθενται, ακόμα και με πραγματικά πυρά στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, φτάνοντας μέχρι στιγμής τον έναν επιβεβαιωμένο νεκρό. Η κατάσταση αυτή πέρα απ’ τα σύνορα του Έβρου, αποτυπώνεται και στα νησιά του Β. Αιγαίου, τη Χίο, τη Σάμο, τη Κω αλλά και με τον πιο εμφατικό τρόπο στη Λέσβο, όπου το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται ένα κρεσέντο βίας και καταστολής εναντίον των μεταναστ(ρι)ών και αλληλέγγυων από κράτος και παρακράτος. Οι μετανάστες αντιδρούν στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους, την έλλειψη φαγητού και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τη σταθερή εξόντωση τους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας, όπου ανθρώπινες ζωές στοιβάζονται ανά χιλιάδες, στην κατάργηση του ΑΜΚΑ και την επιχειρούμενη απομόνωσή τους από τις βασικές ανάγκες και δικαιώματα στην υγεία και την εργασία, την τροποποίηση των όρων για τις αιτήσεις ασύλου, τον εγκλωβισμό και την απαγόρευση της μετακίνησής τους, τους ελέγχους, τους ξυλοδαρμούς και τις δολοφονίες μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κι έξω από αυτά. Απέναντι τους βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις καταστολής οι οποίες επιχειρούν με οποιοδήποτε τρόπο να εμποδίσουν τους μετανάστες αλλά και τους αλληλέγγυους και να προστατεύσουν το κυβερνητικό σχέδιο για την υλοποίηση των νέων κλειστών δομών κράτησής τους. Την ίδια στιγμή, «αγανακτισμένοι» κάτοικοι του νησιού και φασιστικές συμμορίες υπό την προστασία της αστυνομίας και με τις ευχές της τοπικής αρχής, βρίσκουν έδαφος για να δράσουν ανενόχλητοι, εμποδίζουν την άφιξη των προσφύγων στο νησί, κάνουν ελέγχους και επιθέσεις σε μετανάστες, αλληλέγγυο κόσμο κι εργαζομένους σε ΜΚΟ και καταστρέφουν δομές φιλοξενίας.

 

Απέναντι στον κόσμο της εξουσίας, η διαρκής αντιφασιστική δράση του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού κινήματος, των τοπικών συλλογικοτήτων από τη Θράκη μέχρι τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης που οργανώνονται διεθνώς, μπορούν να ορθώσουν αναχώματα στον σύγχρονο φασισμό και τον πόλεμο. Απέναντι στον χρεοκοπημένο κόσμο κράτους και κεφαλαίου, απέναντι στον πόλεμο που έχουν κηρύξει οι κυρίαρχοι στους καταπιεσμένους αυτής της γης, ως αναρχικοί/ές, αγωνιζόμαστε με όπλα μας την ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, προτάσσοντας την οργάνωση της αντεπίθεσης των εκμεταλλευόμενων τάξεων για την ανατροπή του κόσμου του καπιταλισμού και του κράτους. Μαζί με τους ντόπιους, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να αγωνιστούμε συλλογικά και από τα κάτω απέναντι στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την καταπίεση και την καθυπόταξη, να δυναμώσουμε και να περιφρουρήσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής και να οργανώσουμε νέες. Ενάντια στον φασισμό, τη μισαλλοδοξία, τον πόλεμο, την καταστολή και την εκμετάλλευση η Υπόθεση της παγκόσμιας Κοινωνικής Επανάστασης, της οικοδόμησης μιας νέας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας πάνω στα συντρίμμια του κόσμου της εξουσίας…είναι πάντα ζωντανή!

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΕΣ

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

 

ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/3 Συγκέντρωση-Πορεία στο Μοναστηράκι 18:00 – Διαδηλώνουμε με το μπλοκ του Νo Pasaran

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/3 Συγκέντρωση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας 12:00 και πορεία προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση