Statement for the imprisonment of Hüseyin Civan, managing editor of the Meydan Magazine

Only a sea separates us but unites us solidarity and determination to fight for another world.A world of equality, solidarity and freedom. Freedom to anarchist Hüseyin Civan STRUGGLE FOR THE WORLD SOCIAL REVOLUTIONFOR ANARCHY AND LIBERTARIAN COMMUNISM

Ανακοίνωση για τη φυλάκιση του Hüseyin Civan, αρχισυντάκτη της αναρχικής εφημερίδας Meydan

Πριν ένα χρόνο περίπου, στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε μια έρευνα από τον επικεφαλής της εισαγγελικής υπηρεσίας, για την αναρχική εφημερίδα Meydan -την οποία είχε κλείσει ήδη μία φορά το τούρκικο κράτος, αλλά σε πείσμα της καταστολής οι σύντροφοι/σσες την έθεσαν ξανά σε λειτουργία-  με αφορμή τη δημοσίευση των άρθρων  “Η απαρχή και το τέλος του κράτους οφείλεται στο φόβο”, “Απαγορευμένα μέχρι νεωτέρας” και “Ανοικοδομώντας τη ζωή” που δημοσιεύθηκαν στο τριακοστό τεύχος, τον Δεκέμβριο του 2015. Το εν λόγω τεύχος έφερε τη θεματική “Απαγορεύοντας τα πάντα” και σπεύδοντας οι μηχανισμοί της εξουσίας του Ερντογάν να τον επιβεβαιώσουν, έληξαν την έρευνα με την παραπομπή σε δίκη του αναρχικού αρχισυντάκτη Hüseyin Civan και την καταδίκη του σε 1 χρόνο και 3 μήνες με την κατηγορία ”κατασκευής προπαγάνδας για τις μεθοδεύσεις τρομοκρατικής οργάνωσης που συνιστούν σε εκφοβισμό, βία και απειλές, δια μέσω της νομιμοποίησης, της επιδοκιμασίας ή της ενθάρρυνσης ως προς τη χρήση αυτών των μεθόδων”

Αυτή η φυλάκιση είναι άμεσο επακόλουθο της ολοκληρωτικής πολιτικής που ακολουθεί ο Ερντογάν και το κόμμα του (AKP). Μια πολιτική που φαινόταν από τα αιματηρά γεγονότα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων πριν ένα χρόνο περίπου, όπου προσπάθησε να κάμψει τις αντιστάσεις και τους πολιτικούς αντιπάλους του, με μια επίδειξη στρατιωτικής και πολιτικής δύναμης. Απέκλεισε ολόκληρους οικισμούς με άρματα μάχης του τουρκικού στρατού και εξαπέλυσε ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον των αποκλεισμένων κούρδων στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ και στη νοτιοανατολική Τουρκία και καθιέρωσε το καθεστώς έκτακτης ανάγκης στο εσωτερικό. Αυτοί που μπήκαν στο στόχαστρο αυτής της πολιτικής ήταν οι αριστεροί, οι φορείς και τα κόμματα των Κούρδων, όπως το HDP και το PKK -όπου η επίθεση εναντίον του γίνεται ολοένα και πιο σφοδρή- και οι αναρχικές οργανώσεις. Από τη μία δέχονταν την καταστολή και τη δολοφονική διάθεση της τουρκικής αστυνομίας και των γκρίζων λύκων και από την άλλη τις αντεπαναστατικές επιθέσεις του ISIS υπό τη συνεπή και διαρκή συνεργασία του με το τουρκικό κράτος. Κανείς δεν ξεχνάει ούτε την επίθεση αυτοκτονίας στη συνέντευξη τύπου τον Ιούλιο του ‘15 για το Κομπάνι στη Σουρούτς που καλούσαν η Σοσιαλιστική Ομοσπονδία Ενώσεων Νέων και μέλη σοσιαλιστικών και αναρχικών οργανώσεων ούτε την επίθεση με 2 βόμβες στην προγραμματισμένη πορεία Ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβρη του ’15 ενάντια στις εχθροπραξίες στην νοτιοανατολική Τουρκία που καλούσαν η Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων, το Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών, την Ομοσπονδία Επαναστατικών Εργατικών Συνδικάτων και την Ένωση Γιατρών Τουρκίας.

Αυτή η πολιτική ήρθε να μονιμοποιηθεί με το αποτυχημένο πραξικόπημα τις 15ης Ιουλίου, που οργάνωσε μερίδα υψηλόβαθμων στρατιωτικών που κατηγορήθηκαν από το κράτος ότι συμμετείχαν στο κίνημα του Γκιουλέν. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα, ο Ερντογάν κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους για την προσπάθεια ανατροπής του και χρησιμοποιεί το αποτυχημένο πραξικόπημα για να γίνει ο απόλυτος άρχοντας, ένας σουλτάνος. Ως τέτοιος, μεριμνά από τη μία να καθαρίσει όλο το κρατικό στερέωμα από τους αντιπάλους του, καθαιρώντας όλο το υψηλόβαθμο επιτελείο του στρατού, τον μισό δημόσιο τομέα, το δικαστικό σύστημα και μεγάλο μέρος της αστυνομίας. Από την άλλη στρέφεται ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, τα κομμάτια που αγωνίζονται. Δίνει το έναυσμα στους οπαδούς του μαζί με τους γκρίζους λύκους να λιντσάρουν και να επιτεθούν στις γειτονιές και στα στέκια των αριστερών και αναρχικών αγωνιστών και οργανώσεων. Οι επιθέσεις αυτές όμως, δεν πέτυχαν να τρομοκρατήσουν την αντίσταση του κόσμου του αγώνα που δεν αναδιπλώθηκε και συνέχισε να είναι στο δρόμο. Αρχίζει τις μαζικές φυλακίσεις και τους διωγμούς σε συγγραφείς, δημοσιογράφους ακόμα και σε άτομα-χρήστες των social media, σε πολλούς Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές από το Κουρδικό Δημοκρατικό κόμμα HDP, στα μέλη της μπάντας GRUP YURUM και σε αναρχικούς αγωνιστές. Επιτίθεται στη Rojava με την επιχείρηση “ασπίδα του Ευφράτη” και τον εκ νέου βομβαρδισμό σε θέσεις του  PKK στην περιοχή του Bakur.

Από την πλευρά μας, δείχνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας, στα αδέρφια και στις αδερφές μας στην γειτονική μας χώρα όπου αντιμετωπίζουν καθημερινά το φόβο και παλεύουν ενάντια στο φασιστικό κράτος και παρακράτος της Τουρκίας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο σύντροφο και αναρχικό αγωνιστή Hüseyin Civan, όπου φυλακίστηκε για τη θέση που πήρε στον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο, τη θέση πίσω από τα οδοφράγματα, μαζί με τον κόσμο του αγώνα

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους και συντρόφισσες της DAF (Devrimci Anarşist Faaliyet) όπου παρόλο που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον ολοκληρωτισμό δεν λυγίζουν και δεν κάμπτονται οι αντιστάσεις τους και ο αγώνας τους γίνεται πιο επίκαιρος και πιο αναγκαίος από ποτέ.

 

Μπορεί να μας χωρίζει ένα πέλαγος αλλά μας ενώνει η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητα στον από κοινού αγώνα για έναν άλλο κόσμο.

Έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Λευτεριά στον αναρχικό Hüseyin Civan

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

 

Αναρχική συλλογικότητα Όμικρον72

μέλος της Α.Π.Ο. | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Ανακοίνωση για την φυλάκιση του αρχισυντάκτη Hüseyin Civan της αναρχικής εφημερίδας Meydan