Σήμερα Τρίτη 24 Μαίου, ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup, στις 9 το πρωί σύντροφοι και συντρόφισσες, μετά απο πρωτοβουλία της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση, καταλάβαμε το παράρτημα του υπουργείου Εργασίας στην πλατεία Κοραή.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Στις σημερινές συνθήκες είναι πλέον πιο εμφανές από ποτέ πως η διαιώνιση του χρεοκοπημένου πολιτικού και οικονομικού συστήματος εξουσίας σημαίνει για τους από τα κάτω εξαθλίωση και θάνατο, ενώ για τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ μεγαλύτερα κέρδη και προνόμια.

Η σημερινή διαχείριση συνεχίζει ακάθεκτη την επίθεση απέναντι στην κοινωνία με σκοπό τη λεηλασία και την υποταγή της σε κράτος και κεφάλαιο. Οι μειώσεις στις συντάξεις και η περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας που προβλέπεται στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που πρόσφατα ψηφίστηκε, η απελευθέρωση των κατασχέσεων, τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, ο εκβιασμός της ανεργίας, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στο πλαίσιο της επιτελούμενης καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης επιτείνουν τις συνθήκες φτώχειας και ανισότητας, καταπίεσης, περιθωριοποίησης και αποκλεισμού για όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια. Ταυτόχρονα, το καθεστώς θωρακίζεται θεσμικά και αναβαθμίζει το κατασταλτικό του οπλοστάσιο για να αντιμετωπίσει τις υπαρκτές αντιστάσεις αλλά και τις επαπειλούμενες κοινωνικές εκρήξεις.

Το υπουργείο εργασίας αποτελεί τον κρατικό μηχανισμό ο οποίος οργανώνει και επιβάλλει τους όρους εκμετάλλευσης και καταπίεσης των εργαζομένων και εφαρμόζει όλα εκείνα τα αντικοινωνικά μέτρα προκειμένου να εξασφαλίσει την κοινωνική υποταγή και να διασφαλίσει τα κέρδη και τα προνόμια του κεφαλαίου. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στο στόχαστρο των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο όπως και τα υπόλοιπα μέτρα που ψηφίστηκαν το αμέσως προηγούμενο διάστημα (αύξηση ΦΠΑ, μείωση αφορολόγητου, πακέτο έμμεσων φόρων, Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, «κόκκινα δάνεια») και αυτά που θα ψηφίστουν ακόμα, ως μέρος της πιο πρόσφατης συμφωνίας του ελληνικού κράτους με την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ, αποτελούν μια ακόμα στιγμή της επίθεσης ενάντια στο σύνολο της κοινωνίας νομιμοποιώντας τη λεηλασία του αποταμιευμένου πλούτου των εργαζομένων, εντείνοντας την εκμετάλλευση της εργασίας και μεταφέροντας τις συνέπειες της ανεργίας από τα αφεντικά στις πλάτες των εκμεταλλευόμενων. Να στήσουμε αναχώματα ενάντια σε κάθε αντικοινωνικό μέτρο και να αντισταθούμε στην περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής μας. Η λύση για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νεολαίους, τους ντόπιους και τους μετανάστες δεν βρίσκεται σε συντεχνιακούς και αποσπασματικούς αγώνες –οι οποίοι δεν διευρύνονται και οδηγούνται στην ήττα, καθώς πολλές φορές χειραγωγούνται και απονευρώνονται από τους εργατοπατέρες και τις ξεπουλημένες σε κράτος και αφεντικά συνδικαλιστικές ηγεσίες – ούτε και στην κάθε φορά αλλαγή της πολιτικής διαχείρισης. Μοναδική λύση για τους από τα κάτω αυτού του κόσμου είναι η αμφισβήτηση του επιβαλλόμενου από το κράτος και τα αφεντικά τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας, ο απεγκλωβισμός από τα ιδεολογήματα της κυριαρχίας περί «τέλους της Ιστορίας» ή έναν «καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο» και τις λογικές της ανάθεσης.

Η διέξοδος βρίσκεται στους αυτοοργανωμένους και αδιαμεσολάβητους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, για τη συνολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού. Απέναντι στις οικονομικές και πολιτικές ελίτ να αντιτάξουμε τα ταξικά και κοινωνικά συμβούλια, να αγωνιστούμε για έναν κόσμο ελευθερίας, αλληλεγγύης και ισότητας.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΙΝΑΙ:
ΕΙΤΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
ΕΙΤΕ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Συγκέντρωση 11:00 Πλ. Κοραή

έξω από το κατειημμένο παράρτημα του Υπουργείου Εργασίας

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup

Αναδημοσίευση από : https://athens.indymedia.org/post/1559354/

https://athens.indymedia.org/post/1559378/