1η ΜΑΗ 1886 – 1η ΜΑΗ 2021

ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

[…]Μπορείτε να ανακοινώσετε την ποινή σε μένα αξιότιμε δικαστή, αλλά αφήστε τον κόσμο να ξέρει ότι το 1886 μΧ στην πολιτεία του Ιλινόις, οχτώ άνδρες καταδικάστηκαν σε θάνατο επειδή πίστευαν σε ένα καλύτερο μέλλον· γιατί δεν έχασαν την πίστη τους στην υπέρτατη νίκη της ελευθερίας και της δικαιοσύνης![…]
[…]Αλλά, εάν νομίζετε ότι κρεμάζοντάς μας, μπορείτε να καταπνίξετε το εργατικό κίνημα – το κίνημα από το οποίο τα εκατομμύρια καταπιεσμένων, τα εκατομμύρια που μοχθούν και ζουν στην ανάγκη και τη μιζέρια, οι μισθωτοί σκλάβοι εκτός σωτηρίας – εάν αυτή είναι η άποψή σας, τότε κρεμάστε μας! Εδώ θα βηματίσουμε σε σπίθες, αλλά εκεί, και εκεί, και πίσω σας και μπροστά σας, φλόγες θα ανάψουν. Είναι μια υπόγεια φωτιά, δεν μπορείτε να τη σβήσετε. Η Γη καίγεται κάτω απ’ τα πόδια σας.[…]

απόσπασμα από την απολογία του αναρχικού August Spies

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Διανύουμε μία περίοδο όπου ο παρηκμασμένος κόσμος της εξουσίας εξαπολύει σε παγκόσμιο επίπεδο μία ολομέτωπη και σαρωτική επίθεση απέναντι στην κοινωνική πλειοψηφία. Το ξέσπασμα μίας πρωτοφανούς υγειονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης ανέδειξε, με ακόμα εμφατικότερo τρόπο, τη δολοφονική φύση του κρατικού-καπιταλιστικού μοντέλου κοινωνικής οργάνωσης. Κράτος και αφεντικά επιχειρούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την πανδημία ώστε να διευρύνουν την ισχύ τους, να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους και να αυξήσουν περαιτέρω τα προνόμιά τους. Στον ελλαδικό χώρο, αυτό αποτυπώθηκε με την επιτάχυνση αντικοινωνικών διαδικασιών αναδιάρθρωσης.

Η ψήφιση του νόμου για την περιστολή των διαδηλώσεων, το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο, η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, μέρος της οποίας είναι η είσοδος των αστυνομικών δυνάμεων στις σχολές, η διάλυση της δημόσιας υγείας, η ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους, η περαιτέρω όξυνση της εγκληματικής βίας της αστυνομίας, οι συλλήψεις, οι διώξεις και οι βασανισμοί αγωνιστών/τριών και διαδηλωτών/τριών, οι δικαστικές σκευωρίες εις βάρος αναρχικών, η εξόντωση πολιτικών κρατουμένων, η εφαρμογή ενός ειδικού καθεστώτος εξαίρεσης για πρόσφυγες, μετανάστες και φυλακισμένους, η απογείωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας, η επίθεση στους αγώνες των υγειονομικών και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής τους δράσης, καθώς και η επερχόμενη ψήφιση του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου αποτελούν κομμάτια της επιβολής του σύγχρονου ολοκληρωτισμού σε ολόκληρη την κοινωνία.

Πιάνοντας το νήμα από τους αγώνες του παρελθόντος, από την 1η Μάη του 1886 στο Σικάγο, μέχρι τις κοινωνικές και ταξικές μάχες που δίνονται σήμερα σε όλο τον κόσμο, να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις του χθες, να βάλουμε αναχώματα στην επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, να αγωνιστούμε από κοινού εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, πρόσφυγες/μετανάστες/τριες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, όλοι οι καταπιεσμένοι και καταπιεσμένες για τη συντριβή του κόσμου της Εξουσίας και την οικοδόμηση ενός κόσμου Ελευθερίας, Ισότητας, Αλληλεγγύης.

Ενάντια στους αντεργατικούς και αντισυνδικαλιστικούς νόμους

Ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά, την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΌ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΠΟΡΕΙΑ: 6 ΜΑΙΟΥ, 11.00, ΠΛ.ΚΟΡΑΗ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση