Αναδημοσίευση από : Αναρχική Συλλογικότητα «Κύκλος της Φωτιάς», μέλος της Α.Π.Ο.

Από τις 8 Ιανουαρίου ο πολιτικός κρατούμενος Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας, αντιστεκόμενος στον κρατικό ολοκληρωτισμό που εκδικητικά και παραδειγματικά επιχειρεί να επιβάλλει ένα ειδικό καθεστώς εις βάρος του, αλλά και εις βάρος όλων όσοι θα βρεθούν στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής.  Η ψήφιση, τον Δεκέμβριο, ενός νόμου που ξεκάθαρα διαμορφώνει ένα ειδικό καθεστώς για τους «καταδικασθέντες για τρομοκρατία», δηλαδή για όσους το καθεστώς ορίσει ως εσωτερικό εχθρό, αφενός έχει φωτογραφικά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά την αφαίρεση της δυνατότητας του Δ. Κουφοντίνα να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του σε αγροτικές φυλακές και αφετέρου δημιουργεί μία ακόμα κακή παρακαταθήκη για την ενίσχυση του καθεστώτος εξαίρεσης ενάντια σε όσους αντιστέκονται στην βαρβαρότητα του κράτους και του καπιταλισμού.

Όντας κρατούμενος για 18 χρόνια, από τα οποία τα 16 τα πέρασε στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, ο Δ. Κουφοντίνας σύμφωνα ακόμα και με αυτόν τον αυταρχικό νόμο που καταστρατηγεί κατάφωρα τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων, θα έπρεπε να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Προχωρώντας σε μία ακόμα επίδειξη κρατικής αυθαιρεσίας τον μετέφεραν στις φυλακές Δομοκού, παραποιώντας ακόμα και τα σχετικά έγγραφα μεταγωγής του σε μία επιβεβαίωση της ρήσης: «To κράτος είναι η μεγαλύτερη μαφία όλων».  Απέναντι στις διαρκείς μεθοδεύσεις εναντίον του, που συνοδεύονται και από την σχετική ιδεολογική κατασυκοφάντηση και την προπαγάνδα των ΜΜΕ, ο Δ. Κουφοντίνας επέλεξε να αντισταθεί μέσω της απεργίας πείνας.

Οι συγκεκριμένες μεθοδεύσεις είναι μέρος μίας ευρύτερης επίθεσης στα δικαιώματα των κρατουμένων και του εφιαλτικού σκηνικού που διαμόρφωσε το κράτος στις φυλακές εν μέσω της πανδημίας, με πληθώρα κρουσμάτων και θανάτους κρατουμένων, με το χτύπημα βασικών δικαιωμάτων, όπως αυτό της δυνατότητας της χορήγησης  αδειών μέσω του νέου νομοσχεδίου. Είναι επίσης μέρος της συνολικής επίθεσης του κράτους στις κοινωνικές και ταξικές κατακτήσεις και στους αγώνες, προκειμένου να επιβληθεί μία δυστοπική πραγματικότητα οξυμένης εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

  Ο αγώνας του Δ. Κουφοντίνα μέσω της απεργίας πείνας ενάντια στην βαρβαρότητα της κρατικής πολιτικής είναι και αγώνας όλων όσοι βιώνουν τις συνέπειές της σε όλα τα πεδία, καθώς μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες των φυλακών κρατάει τη φλόγα της αντίστασης ζωντανή.

 Αναρχική Συλλογικότητα «Κύκλος της Φωτιάς», μέλος της Α.Π.Ο.