ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

Ανακοίνωση για την αντιφασιστική- αντικρατική συγκέντρωση στο Εφετείο στις 7 Οκτώβρη

Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη βρεθήκαμε στον δρόμο μαζί με χιλιάδες κόσμου, συμμετέχοντας στην αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το εφετείο, οπού δικάζονταν οι παρακρατικοί δολοφόνοι της χρυσής αυγής. Περισσότεροι απο 40.000 άνθρωποι κατέκλυσαν την Λ. Αλεξάνδρας δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον φασισμό, ενώ η παρουσία των αναρχικών και αντιεξουσιαστών ήταν ιδιαίτερα μαζική, δυναμική και μαχητική. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την απόφαση του δικαστηρίου και την αναγνώριση της ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση ξεσπούν συγκρούσεις, με τις δυνάμεις καταστολής να πνίγουν τη συγκέντρωση στα χημικά, να ρίχνουν κρότου λάμψης και να χρησιμοποιούν εναντίον των διαδηλωτών τις αύρες. Η παρουσία μας τη συγκεκριμένη μέρα στον δρόμο, οι χιλιάδες κόσμου και οι συγκρούσεις που ξέσπασαν κάνουν ξεκάθαρο πως η καταδίκη της ΧΑ είναι αποτέλεσμα των διαρκών και επίμονων αγώνων που δόθηκαν στο παρελθόν, τόσο ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, όσο και των αγώνων για ζωή και ελευθερία, των αγώνων και της αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις των από τα κάτω. Η προσπάθεια ολόκληρου του συστήματος, η οποία εντάθηκε τις μέρες πριν την απόφαση, να ξεπλυθεί το ίδιο μέσα από τις καταδίκες των φασιστών δεν ευοδώθηκε. Η στιγμή της απόφασης δεν ήχησε ως μια νίκη της αστικής δημοκρατίας αλλά με ένα σύνθημα “φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες”, η απόφαση της δίκης δεν νομιμοποίησε το πολιτικό σύστημα που γεννά, θρέφει και κατά το δοκούν χρησιμοποιεί τους φασίστες ως το μακρύ του χέρι. Έγινε για ακόμα μια φορά ξεκάθαρο πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, ενάντια στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία, ενάντια στην υποτίμηση της ζωής μας, ενάντια στον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο.

Το αντιθεσμικό και ακηδεμόνευτο αντιφασιστικό κίνημα, οι αγωνιστές/στριες της βάσης, με τη διαρκή και μαχητική τους στάση στους δρόμους απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό πέτυχαν να αποτελέσει αυτή η δίκη ένα κομβικό κοινωνικό και πολιτικό γεγονός. Χωρίς αυτήν την προϋπόθεση, πέρα από τον δολοφόνο του Π. Φύσσα, το κράτος δεν θα είχε αναγκαστεί να οδηγήσει στη φυλακή, έστω και πρόσκαιρα, τα περισσότερα ηγετικά στελέχη της ΧΑ για τη διεύθυνση της ναζιστικής οργάνωσης και μόλις 11 ναζί, μέλη των ταγμάτων εφόδου. Πρόκειται για μια απόφαση που από την πλευρά της εξουσίας θα επιχειρηθεί να κεφαλαιοποιηθεί, μέσα από την αναπαραγωγή της θεωρίας των δυο άκρων, για να στοχοποιηθούν και να κατασταλούν οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες, εξισώνοντάς τους με τη δράση των νεοναζί δολοφόνων.

Από τη δική μας πλευρά ως κομμάτι του αντιεξουσιαστικού/αναρχικού κινήματος, η 7η Οκτώβρη έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής μας παρουσίας στην έναρξη της δίκης της Χ.Α., την εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονική επίθεση στο α/α στέκι Αντίπνοια από τους νεοναζί Αθ. Στράτο και Β.Σιατούνη, τις συγκεντρώσεις στο Εφετείο που δικάζονταν οι φασίστες δολοφόνοι του μετανάστη-εργάτη Σ. Λουκμάν και την ημέρα που δικαζόταν ο αρχιναζί Μιχαλολιάκος. Στόχος μας ήταν αφενός η μαχητική και δυναμική στάση απέναντι στον φασισμό και αφετέρου να μην αποτελέσει,επ’ουδενί, η διαδικασία του δικαστηρίο πολιτικό βήμα για τους νεοναζί.

Από τη δολοφονία του Σ. Λουκμάν και του Π. Φύσσα το 2013 μέχρι σήμερα οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί δεν έπαψαν ποτέ να χρησιμοποιούν και να οπλίζουν το χέρι των ναζιστικών παρακρατικών ομάδων κρούσης. Από τις δεκάδες επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε κατειλημμένους και αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα (με χαρακτηριστικά παραδείγματα τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia και τη δολοφονική επίθεση στον ΕΚΧ Φαβέλα), μέχρι τη δολοφονία του Αλβανού εργάτη γης Πετρίτ Ζίφλε από τον χρυσαυγίτη Δ. Κουρή. Μοναδικό φραγμό στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία και στις φασιστικές επιθέσεις αποτέλεσαν οι μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις όλων των προηγούμενων χρόνων. Από τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις αντίστασης και μνήμης για τον Π. Φύσσα κάθε χρόνο στο Κερατσίνι, τις κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και τις εδαφικές μάχες στις γειτονιές, μέχρι τα οδοφράγματα διεθνιστικής αλληλεγγύης απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο. Η διαρκής και ανυποχώρητη αντιφασιστική δράση, τόσο απέναντι στη Χ.Α. και κάθε φασιστικό μόρφωμα όσο και απέναντι στην κρατική έκφραση της καταστολής και του ρατσισμού ήταν αυτή που έθεσε αναχώματα στην επέλασή τους και κατάφερε την υποχώρηση των νεοναζιστικών ομάδων από το δημόσιο πεδίο. Και είναι αυτοί οι χιλιάδες των αναρχικών, αντιφασιστών/στριών, αγωνιστών/στριών που κρατούν, μέσα από τον συνεχή, ακηδεμόνευτο και αδιαπραγμάτευτο αγώνα, τον Π. Φύσσα, τον Σ. Λουκμάν, τον Π. Ζίφλε για πάντα ζωντανούς!

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ- ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 51 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α.

Αλληλεγγύη στους αντιφασίστες και αναρχικούς συντρόφους και συντρόφισσες που έσπασαν τις αστυνομικές απαγορεύσεις της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της 1ης Νοέμβρη στο Ν. Ηράκλειο και την Ν. Ιωνία, διαδηλώνοντας στο Γαλάτσι , όπου και δέχτηκαν την άγρια επίθεση των αστυνομικών ταγμάτων εφόδου με αποτέλεσμα δεκάδες τραυματίες και συλληφθέντες.

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 13 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

αναρχικό/αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια | αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Pasamontaña | ομάδα Αδράστεια | κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 | Αντιφασιστική – Αντιεξουσιαστική συνέλευση Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου | Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση | Σύντροφοι/Συντρόφισσες