ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΝΤΑΧΑΟΥ

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών στην Μόρια αποτέλεσε το πιο εμφατικό αποτύπωμα της ρατσιστικής και ολοκληρωτικής ευρωπαϊκής πολιτικής. Από την μια πλευρά φυλακές για χιλιάδες ανθρώπους σε ένα ειδικό καθεστώς εξαίρεσης στο εσωτερικό της Ευρώπης και από την άλλη πόλεμοι και στρατιωτικές επιχειρήσεις απέναντι στους λαούς της καπιταλιστικής περιφέρειας.

Το ελληνικό κράτος στο ρόλο του συνοριοφύλακα της Ευρώπης- Φρούριο εκφράζει για λογαριασμό της τις πιο εγκληματικές πολιτικές αποτροπής των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, συνεχίζοντας να πνίγει ανθρώπους στο Αιγαίο, τις παράνομες επαναπροωθήσεις και αναλαμβάνει την διαχείριση της κόλασης που ονομάζεται Μόρια. Εκεί όπου χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούσαν να επιβιώσουν στοιβαγμένοι κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, χωρίς τροφή, περίθαλψη και στέγη, αποκλεισμένοι από τον κοινωνικό ιστό, εγκλωβισμένοι σε μια άτυπη no man’s land.

Η πανδημία του covid-19 ήρθε να επισφραγίσει και να επιτείνει την ζοφερή συνθήκη που οι κυρίαρχοι επιφύλαξαν για τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν στην Μόρια, αποτελώντας την αφορμή για τον εμπρησμό της. Μια πράξη διεκδίκησης και αξιοπρέπειας από ανθρώπους που ήταν καταδικασμένοι στην εξαθλίωση και τον θάνατο, η οποία έστρεψε τα βλέμματα όλου του κόσμου στη Μόρια, αναδεικνύοντας την ύπαρξη των σύγχρονων Νταχάου στο εσωτερικό της Ευρώπης και καταδεικνύοντας πως η μόνη προοπτική τους είναι αυτά να παραδοθούν στις φλόγες.

Η απάντηση των κρατικών μηχανισμών ήταν η επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ απέναντι σε όποιον  βρισκόταν μπροστά τους όσο η φωτιά στη Μόρια ήταν σε εξέλιξη και η σύλληψη και φυλάκιση 6 προσφύγων και μεταναστών με συνοπτικές διαδικασίες, προκαθορίζοντας το ίδιο το ΠΡΟ.ΠΟ την ενοχή τους και στοχεύοντας στην εγκληματοποίηση της αντίστασης και τον παραδειγματισμό για τις επόμενες εξεγέρσεις  όσων τολμήσουν να σταθούν μπροστά στο κτήνος του φασισμού.

Η επιβεβαίωση της δολοφονικής ευρωπαϊκής  πολιτικής και η σκλήρυνσή της περνάει μέσα από τις νέες Μόριες, από τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης που χτίζονται και δεν πρόκειται να διαφέρουν σε τίποτα από τα προηγούμενα ούτε να υπολείπονται σε έλεγχο, καταστολή, αναξιοπρέπεια. Το καρά Τεπέ αποτελεί τη συνέχεια της Μόριας, τη συνέχεια του καθεστώτος εξόντωσης που τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά επιφυλάσσουν για τους κολασμένους.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση