Ο Βαγγέλης Πάλλης υπήρξε επί σειρά ετών συνεπής αγωνιστής ενάντια στις εξοντωτικές συνθήκες κράτησης και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φυλακισμένων για ζωή και αξιοπρέπεια. Πρωτοστάτησε σε πλήθος κινητοποιήσεων με κορυφαίες τις εξεγέρσεις στα κολαστήρια του Μαλανδρίνου και των Τρικάλων και την απεργία πείνας των κρατουμένων του 2008. Οι συνεχείς μεταγωγές, η απομόνωση, οι βασανισμοί και τα πειθαρχικά που του επέβαλλαν εκδικητικά οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, λόγω της αγωνιστικής του στάσης, δεν κατάφεραν έως το τέλος να κάμψουν το σθένος και τη μαχητικότητά του για τη συνέχιση του αγώνα εντός και εκτός των τειχών.

«Θα μιλήσω λίγο για τις φυλακές του αύριο, αν και αυτό που οραματίζομαι είναι η καταστροφή τους και μια κοινωνία χωρίς φυλακές. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να χειραφετηθούν οι φτωχοδιάβολοι, γιατί είναι ο στρατός των ισχυρών αφεντικών ή των εμπόρων ναρκωτικών ή του οργανωμένου εγκλήματος, των μπράβων. Να βρεθεί ένας τρόπος να μιλήσουν όσοι μπορούν σε αυτούς τους ανθρώπους. Να τους πουν, «αυτά είναι τα δικαιώματά σας, αυτά είναι τα κατεκτημένα, αυτά πρέπει να διαφυλάξουμε, αυτά πρέπει να διεκδικήσουμε σε αγώνες, για να αισθάνεσαι και εσύ ότι, κάποια στιγμή, θα βρεις με αξιοπρέπεια τη λευτεριά σου ή τις ανάσες που δικαιούσαι» […] Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι εδώ, γιατί ξεκίνησα το 1996 γνωρίζοντας τις φυλακές ολομόναχος και βρίσκομαι τώρα ανάμεσά σας.»

Απόσπασμα από την εισήγηση του Βαγγέλη Πάλλη στην εκδήλωση «Κρατική καταστολή, Τρομονόμοι, Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης- – Οι φυλακές ως “αποθήκες ανθρώπων”, οι συνθήκες κράτησης και οι αγώνες των κρατουμένων» στο πλαίσιο του 1ου Ελευθεριακού Φεστιβάλ Κοινωνικής, Ταξικής και Διεθνιστικής Αλληλεγγύης της ΑΠΟ (5-7 Ιούλη 2018)

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΛΛΗ, ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ