6/7/2020 – Αντιπληροφόρηση προς τους συντρόφους διεθνώς για την αντίσταση στη Σλοβενία που, στα μέσα του Μάρτη και λογω κορωνοϊου, ξεκίνησε στα μπαλκόνια, συνέχισε πάνω στα ποδήλατα και κατέληξε σε κανονικές πορείες, ενάντια στην ακροδεξιά κυβερνηση με σκληρές εξουσιαστικες, νεοφιλελευθερες και εθνικιστικές τάσεις.

Περιπου 10.000 άνθρωποι συνεχίζουν να συγκεντρωνονται κάθε Παρασκευή στην πρωτευουσα και περισσοτεροι απο 25.000 σε αλλες πολεις – και σε αλλες περιπτωσεις ομως, κυριως σχετικές με περιβαλλοντικα ζητηματα ή ζητηματα κουλτουρας ή, για παραδειγμα, σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη με τον λαό που μάχεται ενάντια στον ρατσισμό στις ΗΠΑ.

Υπάρχουν τρεις μεγάλες ομαδοποιησεις – αντικαπιταλιστικο, πολιτισμικό και περιβαλλοντικο μπλοκ, τα οποία συνεργαζονται αλληλέγγυα. Όλες οι ντόπιες/αυτόνομες ομάδες της Ομοσπονδίας για την Αναρχική Οργάνωση – Federacija za anarhisticno organizitanje (FAO) εμπλέκονται επίσης. Έπειτα από την επίθεση των καθεστωτικών ΜΜΕ στους διαδηλωτές, η  καταστολή της κυβερνητικής αστυνομίας εργαλειοποιει τις νεο-ναζιστικες ομάδες για να αντιμετωπισουν τους εξεγερμενους. Όμως εμείς, ως αναρχικοί, παραμένουμε δυνατοί στο πλάι του λαού! Δεν αφήνουμε το καθεστώς να διαχωρίσει τους εξεγερμενους σε κάλους και κακούς – σε μια περίπτωση υπήρξαν αρκετοι διαδηλωτες που εμφανίζονταν ντυμένοι στα μαύρα σε αλληλεγγύη με το αντικαπιταλιστικο μπλογκ που ειχε νωρίτερα στοχοποιηθει. Καταφέρνουμε να αντισταθούμε στην καταστολή – υπάρχει έντονη υποστήριξη προς τους κατεσταλμενους.

Μεγάλες διαδηλώσεις μπροστά στο αστυνομικό μέγαρο τη νύχτα που η αστυνομία είχε συλλάβει ορισμένους ανθρώπους. Και η τελευταία απόπειρα να πραγματοποιηθουν φιλοκυβερνητικες διαδηλώσεις με ναζιστικες ομάδες (φορώντας κίτρινα γιλέκα συμβολικά) καταπνίγηκε επιτυχώς. Με την προσπάθεια μας και επίσης με την προσπάθεια των πιο ελευθεριακων κομματιών της κοινωνίας ο κόσμος απαξίωσε τις εθνικιστικές συγκεντρωσεις. Μόλις σαράντα ναζι εμφανίστηκαν στην ίδια τη συγκέντρωση τους, έχοντας απέναντι τους να στέκονται χιλιάδες.

Και ένα από τα πιο βασικά σημεία συνεργασίας μεταξύ των εξεγερμενων είναι οι ανοιχτές συνελεύσεις με πρωτοβουλία των αναρχικών.

Αλληλεγγυη!

Ενημέρωση από a.infoshop

Αντιπληροφόρηση προς τους συντρόφους διεθνώς για την αντίσταση στη Σλοβενία