ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Παρασκευή 1η Μάη: Συγκέντρωση στα Χαυτεία στις 10.30

και πορεία με το μπλοκ του No Pasaran!

Τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας (κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκες και γάντια)

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Την περίοδο που διανύουμε, βρισκόμαστε εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κρίσης και αντιμέτωποι με την πανδημία του covid-19. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού έρχονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο της ασθένειας, με χιλιάδες νεκρούς σε ολόκληρο τον κόσμο, στερημένων των απαραίτητων μέσω προστασίας.

Γίνεται, πλέον, ακόμα πιο ορατή η εγκληματική φύση του κράτους και του κεφαλαίου. Η πολιτική και οικονομική ελίτ έρχεται να επιβάλλει νέους επαχθέστερους όρους εκμετάλλευσης στους από τα κάτω, στερώντας τους τους πόρους για την αντιμετώπιση αυτής της καταστροφής και διευρύνοντας την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ το κράτος υπερασπίζεται την εξουσία του και την συσσώρευση του πλούτου στα χέρια του κεφαλαίου. Η πλήρης απαξίωση και εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας με τις τεράστιες ελλείψεις στις απαραίτητες ιατρικές υποδομές (προσωπικό, υλικό, νοσοκομεία) είναι αποτέλεσμα της δολοφονικής πολιτικής των κυρίαρχων, μέσα από τις συνεχείς αναδιαρθρώσεις. Το κρατικό- καπιταλιστικό σύστημα που μπροστά στα δικά του συμφέροντα δεν δίστασε να καταδικάσει εκατομμύρια ανθρώπους στο θάνατο από την πείνα, τις ασθένειες και τις πολεμικές επιχειρήσεις, τώρα στοχεύει στη διατήρηση των προνομίων του και όχι στην αντιμετώπιση της εξελισσόμενης πανδημίας.

Η σημερινή πολιτική διαχείριση γνωρίζοντας τις ελλείψεις του συστήματος υγείας, καθώς είναι απολύτως συνυπεύθυνη και η ίδια, από την μια επιβάλλει την απαγόρευση κυκλοφορίας και εντείνει τον έλεγχο και από την άλλη επιδίδεται σε συνεχείς προσπάθειες μετακύλισης των ευθυνών για την μετάδοση του ιού και την εξάπλωση της πανδημίας στην κοινωνική πλειοψηφία. Από την μεριά μας ως αναρχικοί οφείλουμε να δηλώσουμε πως τα μέτρα ατομικής και συλλογικής αυτοπροστασίας και ο αυτοπεριορισμός μας στο σπίτι απορρέουν από την κοινωνική μας συνείδηση και την αλληλεγγύη και δεν συμβαδίζουν με τις διαθέσεις κράτους και αφεντικών που εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται την κοινωνική βάση. Την μάχη απέναντι στην πανδημία την δίνουν οι από τα κάτω που αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο για τους διπλανούς τους παίρνουν μέτρα προστασίας, δείχνουν την αλληλεγγύη τους παρέχοντας σε όσους έχουν ανάγκη όσα θα έπρεπε να είναι διαθέσιμα στο σύνολο του πληθυσμού και παλεύουν μέσα σε αυτή την κατάσταση κάτω από συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης, την ίδια ώρα που κράτος και κεφάλαιο συνεχίζουν να αναπαράγουν τον εαυτό τους.

Η μάχη της κοινωνικής και ταξικής βάσης απέναντι στην πανδημία είναι απαραίτητη για την ζωή, απαραίτητος όμως είναι και ο αγώνας ενάντια στα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά που έστρωσαν το έδαφος μέσα από τις πολιτικές τους ώστε να τίθενται σε κίνδυνο εκατομμύρια ζωές σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων, η αλληλοβοήθεια των από τα κάτω και ο αγώνας ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν μπαίνει σε καραντίνα, δεν περιορίζεται, αλλά ανθίζει μέσα στους πιο δύσκολους καιρούς. Συνεχίζουμε να δίνουμε τις μάχες αυτές που θα οικοδομήσουν μια νέα κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και ελευθερίας ως άνθρωποι, ως αντιστεκόμενοι απέναντι στους δυνάστες μας, στον θάνατο, στην εξαθλίωση και τον έλεγχο που μας έχουν επιβάλει… μέχρι να νικήσουμε!!

ΑΜΕΣΟΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΕΠΙΤΑΞΗ ΑΔΕΙΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

Για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες το κράτος εντείνει την εγκληματική αντιμεταναστευτική πολιτική της φυλάκισης, του αποκλεισμού από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, της απαγόρευσης μετακίνησης, της διακοπής των διαδικασιών ασύλου, αφήνοντάς τους απροστάτευτους, με τραγικές συνέπειες.

ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ- ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ- ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Την ίδια στιγμή χιλιάδες κρατούμενοι/ες στις φυλακές ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, χωρίς πρόσβαση σε βασικά μέσα αυτοπροστασίας, ενώ παράλληλα οι διεκδικήσεις και οι αγώνες τους αντιμετωπίζουν την ωμή κρατική βία. Στις 9/4 ξέσπασε εξέγερση στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα στην Θήβα, όταν η κρατούμενη Αζιζέλ Ντενίρογλου πέθανε στο θάλαμό της, αβοήτη, χωρίς καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αντιμετωπίζοντας καρδιολογικά προβλήματα και έχοντας υψηλό πυρετό, πόνο στο στήθος και δύσπνοια.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

Στεκόμαστε δίπλα στους γιατρούς και του υγειονομικούς και απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να παρασχεθούν άμεσα όλοι οι απαιτούμενοι πόροι και τα μέσα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού σε περίθαλψη, να ασφαλιστούν με βαρέα και ανθυγιεινά και να παρασχεθεί πρόνοια στους υγειονομικούς που καθημερινά δίνουν μάχη ενάντια στην πανδημία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ, ΑΝΕΡΓΟΣ, ΘΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.

Απέναντι στις αντεργατικές και εξοντωτικές πολιτικές στην κοινωνική και ταξική βάση, που οδηγούν στη διόγκωση της ασυδοσίας των αφεντικών, με απολύσεις, με απλήρωτες υπερωρίες, εκ περιτροπής εργασία με μείωση μισθού, ελαστικοποίηση των ωραρίων και την απουσία μέριμνας για την απολύμανση των χώρων εργασίας και την παροχή μέσων προστασίας στους εργαζόμενους, απαιτούμε να κλείσουν οι χώροι εργασίας που δεν καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες, να καταβληθούν οι μισθοί των εργαζόμενων, να αρθούν οι απολύσεις. Να υπάρξει προστασία της υγείας όσων συνεχίζουν και εργάζονται σε κρίσιμους τομείς καθώς και κάλυψη των άμεσων και επιτακτικών αναγκών αξιοπρεπούς διαβίωσης των ανέργων, των άπορων και των απολυμένων.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ