Η πριμοδότηση του εθνικισμού, του φασισμού και της μισαλλοδοξίας από την κυριαρχία που περνά μέσα από την ανακίνηση του Μακεδονικού ζητήματος και τα εθνικιστικά συλλαλητήρια (κατά τη διάρκεια ενός εκ των οποίων, στη Θεσσαλονίκη, φασίστες πυρπόλησαν την κατάληψη Libertatia), μέσα από την κατευθυνόμενη επιχείρηση ηρωοποίησης του φασίστα Κατσίφα, μέσα από τη διάχυση του ρατσιστικού μίσους στα σχολεία και τις εθνικιστικές καταλήψεις, έχει ως στόχο τη συγκρότηση ενός αντιδραστικού και αντεπαναστατικού πόλου. Την ίδια στιγμή που το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα και οι μηχανισμοί του ξεπλένουν τα τάγματα εφόδου της Χ.Α., καλύπτοντας τις νεοναζιστικές συμμορίες και απαξιώνοντας τη δίκη, η οποία ακόμα διεξάγεται 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, οι φασίστες βρίσκουν το έδαφος να συνεχίσουν την παρακρατική τους δράση, επιτιθέμενοι σε μετανάστες και πρόσφυγες (όπως η δολοφονία του αλβανού εργάτη γης P. Zifle τον Νοέμβρη του 2018 στην Λευκίμμη Κέρκυρας από τον φασίστα και μέλος της Χ.Α Δημήτρη Κουρή και η δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σ. Λουκμάν τον Γενάρη του 2013 στα Άνω Πετράλωνα από τους φασίστες Χρήστο Στεργιόπουλο και Διονύση Λιακόπουλο) , σε αγωνιστές/στριες και σε αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα, στέκια και καταλήψεις.

Απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού, χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει φραγμό στον φασισμό, να αγωνιστούμε συλλογικά, μαχητικά και από τα κάτω με όπλο μας τη διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Να αγωνιστούμε από κοινού μετανάστες/στριες, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες και νεολαίοι/ες για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας, μακριά από επίπλαστους και κατευθυνόμενους από τα πάνω διαχωρισμούς.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση