Στις 25 Νοέμβρη του 2018, δολοφονείται στη Λευκίμμη, στην Κέρκυρα, ο εργάτης γης, αλβανικής καταγωγής, Petrit Zifle , με καραμπίνα από τον χρυσαυγίτη Δημήτρη Κουρή. Ο παρακρατικός δολοφόνος ήταν γνωστός στην περιοχή για τις φασιστικές τους ιδέες, δηλωμένος νεοναζί (όπως μέσα σε όλα αποδεικνύει και το τατουάζ σβάστικα στο στήθος του) και μέλος της Χρυσής Αυγής (εκλογικός αντιπρόσωπος της Χ.Α. και συνήθης συνοδός των ¨επιτελείων¨ της όταν αυτή εμφανιζόταν στη Λευκίμμη). 

Ο Petrit Zifle στις 25 Νοέμβρη σε δημόσια κουβέντα στο καφενείο, ανταπάντησε στις μισαλλόδοξες κουβέντες του νεοναζί Δ. Κουρή που, με αφορμή το Μακεδονικό, διέχεε το ρατσιστικό του μίσος. Η συζήτηση έληξε με τον χρυσαυγίτη να απειλεί τη ζωή του Zifle. Λίγο αργότερα, αφού έχει στήσει καρτέρι, δολοφονεί τον Petrit Zifle με κυνηγετική καραμπίνα και έπειτα πετάει το σώμα του σε ένα χαντάκι, όπου και τον βρίσκουν την επόμενη ημέρα.

Από την πρώτη στιγμή τα τοπικά Μ.Μ.Ε. προσπαθούν να συγκαλύψουν το πραγματικό κίνητρο της δολοφονίας, αφήνοντας να εννοηθεί πως υπήρχαν “προσωπικές διαφορές”. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει. Με τον ίδιο τρόπο οι νεοναζί δολοφόνοι του Σ. Λουκμάν και οι δικηγόροι τους ακόμα επιχειρούν μέσα στις αίθουσες της αστικής δικαιοσύνης να συγκαλύψουν το ρατσιστικό κίνητρο της δολοφονίας του Σ. Λουκμάν, υποστηρίζοντας πως διαπληκτίστηκαν μαζί του επειδή τους “έκλεινε το δρόμο με το ποδήλατο”. Όπως το ίδιο έγινε και αμέσως μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, όταν τα συστημικά μέσα έσπευσαν να μιλήσουν για δολοφονία που προήλθε από “οπαδικές διαφωνίες”. Αλλά ακόμα και όταν δεχτήκαμε επίθεση από τάγμα εφόδου της Χ.Α. στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, η ίδια η δικαστική έδρα ρωτούσε αν η παρακρατική συμμορία που εισέβαλλε μέσα και μαχαίρωσε τους συντρόφους μας είχε μαζί τους “προσωπικές διαφορές”.

Γιατί αυτός είναι ένας ακόμα τρόπος του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος και των μηχανισμών του να “ξεπλένει” τις φασιστικές επιθέσεις και να αποκρύπτει πως είναι το ίδιο που γεννά και τροφοδοτεί τον φασισμό. Έτσι, ενώ οι νεοναζί επιτίθενται σε αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα, στέκια και καταλήψεις, σε αγωνιστές/στριες, και ευρύτερα σε όσους σηκώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην επιβαλλόμενη βαρβαρότητα, το κράτος και τα ενεργούμενά τους επιχειρούν να αφυπνίσουν τα συντηρητικά ανακλαστικά της κοινωνίας, με αφορμές όπως το μακεδονικό, ή τον Κατσίφα, ώστε να την συστρατεύσουν με τους σχεδιασμούς τους. Επιχειρούν να καλλιεργήσουν μία επίπλαστη ενότητα με βάση το έθνος, ώστε να αποπροσανατολίσουν τους καταπιεσμένους από αυτά που τους ενώνουν και από το ποιος είναι ο πραγματικός και κοινός τους εχθρός, που δεν είναι άλλος από το ίδιο το εξουσιαστικό και βάρβαρο κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα. Γιατί αυτό είναι που εξαθλιώνει τους ανθρώπους και λεηλατεί κάθε πεδίο της κοινωνικής καθημερινότητας.

Όμως, ό,τι και να λένε, όσο και να προσπαθούν να αποκρύψουν την αλήθεια, όλοι όσοι είμαστε από την πλευρά των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, από την πλευρά των φτωχών, των ανέργων, των νεολαίων, των αγωνιζόμενων γνωρίζουμε πολύ καλά πότε ο νεκρός είναι από τη δική μας μεριά. Έτσι, όπως ο Παύλος Φύσσας, όπως ο Σ. Λουκμάν, έτσι και ο Petrit Zifle είναι ένας από εμάς και δολοφονήθηκε γιατί σήκωσε το ανάστημά του απέναντι στην από τα πάνω διαχεόμενη μισαλλοδοξία και ρατσισμό. Γιατί είχε την πυγμή και το θάρρος να αντιμετωπίσει έναν νεοναζί.

Και σε αυτή τη φασιστική δολοφονία, όπως και σε κάθε κρατική και παρακρατική επίθεση θα απαντήσουμε συλλογικά, μαχητικά και δυναμικά. Γιατί οι επιθέσεις τους, κι ας το γνωρίζουν καλά κράτος και φασίστες, δεν μας φοβίζουν. Μας πεισμώνουν. Θα εντείνουμε τον συνολικό μας αγώνα απέναντι σε κράτος και κεφάλαιο. Θα συνεχίζουμε να σπέρνουμε το σπόρο της αμφισβήτησης και της συλλογικής αντίστασης σπάζοντας τον φόβο, την εξατομίκευση και την απογοήτευση. Μέσα από τον οργανωμένο, αδιαμεσολάβητο, αδιαπραγμάτευτο και συνεχή αγώνα για την Κοινωνική Χειραφέτηση, θα ανατρέψουμε τον κόσμο της Εξουσίας και θα οικοδομήσουμε ένα κόσμο Ισότητας, Ελευθερίας, Αλληλεγγύης και Δικαιοσύνης.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

 

αναρχική συλλογικότητα Όμικρον72, μέλος της Α.Π.Ο-Ο.Σ.