Επτά χρόνια μετά την υπαγωγή του κράτους σε καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το έργο των προηγούμενων πολιτικών διαχειριστών συντονίζοντας την ολομέτωπη επίθεση κράτους και αφεντικών σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Μέρος αυτής είναι οι συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η γιγάντωση της επισφαλούς εργασίας και της ανεργίας, η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου και των φυσικών πόρων, οδηγώντας στην περαιτέρω εξαθλίωση και φτωχοποίηση των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων.

Η αριστερή διακυβέρνηση συνεχίζοντας να προωθεί τις διαδικασίες κρατικής και καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης, αφού πρώτα επιχείρησε να αφομοιώσει και να απονοηματοδοτήσει τις κινητοποιήσεις της προηγούμενης περιόδου, σήμερα οξύνει ολοένα και περισσότερο την καταστολή των ακηδεμόνευτων και αυτοοργανωμένων κοινωνικών και ταξικών αγώνων που συνεχίζουν να αποτελούν ανάχωμα στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου. Η συστηματοποίηση του ελέγχου στα ΜΜΜ, η ποινικοποίηση των παρεμβάσεων σε εργασιακούς χώρους (με πιο πρόσφατο περιστατικό την αστυνομική καταστολή σε συνελεύσεις γειτονιών και εργαζόμενους στα ΜΜΜ που είχαν προγραμματίσει μοίρασμα κειμένων στους εργαζόμενους, στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ), η εγκληματοποίηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι διώξεις περί «εκβιασμού» και «κίνδυνου για το πολίτευμα» εναντίον μελών του Σωματείου Σερβιτόρων-Μαγείρων) οι εκκενώσεις καταλήψεων και αυτοοργανωμένων δομών αγώνα, η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για μετανάστες, η συκοφάντηση και σπίλωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, η στοχοποίηση ολόκληρων γειτονιών που αγωνίζονται ενάντια στις μαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, οι επιθέσεις από φασίστες και από ιδιωτικούς στρατούς του κεφαλαίου σε δομές αγώνα, αποτελούν κομμάτι του ευρύτερου επιθετικού σχεδιασμού του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι στην κοινωνία.

Μέσα σε αυτές τις ήδη ασφυκτικές συνθήκες η κυβέρνηση στα μέσα Μαΐου καταθέτει στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ένα 4ο μνημόνιο στην ουσία, που λειτουργεί προς όφελος του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου, παρά την άθλια κυβερνητική ρητορική περί “αντίμετρων” που προκλητικά επιχειρεί να συσκοτίσει τη ζοφερή πραγματικότητα που επιφυλάσσουν τα αφεντικά για τα πληβειακά στρώματα της κοινωνίας. Τις ήδη σκληρές συνθήκες που επικρατούν στα κάτεργα της μισθωτής εργασίας, έρχεται να επιβαρύνει μια σειρά μέτρων, όπως η επί της ουσίας κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων που όχι μόνο εντείνουν σε ακραίο βαθμό την εκμετάλλευση χιλιάδων εργαζομένων, αλλά σε συνδυασμό με τον διαρκή εκβιασμό της ανεργίας, δημιουργούν οριακές συνθήκες επιβίωσης και καθυποτάσσουν τους εργαζόμενους σε ένα μοντέλο ευέλικτης και πειθαρχημένης εργασίας.

Στο νέο νομοσχέδιο προβλέπονται, επίσης, μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών, του αφορολόγητου, του επιδόματος θέρμανσης, περικοπές αποζημιώσεων και η θεσμοθέτηση της λειτουργίας των καταστημάτων για 30 Κυριακές το χρόνο. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που σημαίνει ένα μήνα δουλειάς επιπλέον τον χρόνο για τους εργαζόμενους, συνοδεύεται από εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας, ελαστικοποίηση των ωραρίων και μισθούς πείνας και σηματοδοτεί την περαιτέρω λεηλασία των εργατικών δικαιωμάτων και την αύξηση της κερδοφορίας των αφεντικών.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών της ιδιωτικοποίησης δημόσιου πλούτου και φυσικών πόρων, το κράτος προχωρά στην πώληση μονάδων παραγωγής και υποδομών της ΔΕΗ, καθώς και σε αποκρατικοποιήσεις των ΕΛΠΕ, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, του Ο.Λ.Θ. και της ΔΕΠΑ.

Είναι αναγκαίο, λοιπόν,  η κατάθεση και η έγκριση των νέων μέτρων να μας βρει στους δρόμους. Ενάντια στη διαρκή υποτίμηση της ίδιας μας της ζωής, στις ασφυκτικές συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, υποταγής και ανέχειας που επιβάλλονται από κράτος και κεφάλαιο, είναι απαραίτητο το ξεπέρασμα κάθε απογοήτευσης, αδράνειας και ηττοπάθειας.

Ντόπιοι, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και άνεργοι να αγωνιστούμε αυτοοργανωμένα, αδιαμεσολάβητα και αντιιεραρχικά ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, να οργανώσουμε την από τα κάτω κοινωνική και ταξική αντεπίθεση, να δυναμώσουμε τον αγώνα για την κοινωνική επανάσταση, τη μόνη ρεαλιστική προοπτική των πληβείων όλου του κόσμου για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης.

 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 4 Π.Μ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ

 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΜΟΥΣΕΙΟ, 11Π.Μ. (ΠΑΤΗΣΙΩΝ Κ ΤΟΣΙΤΣΑ) 

 

ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΗ – ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 6Μ.Μ.

 

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση