ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΡΟΥΓΚΑ

Το Σάββατο 25/2, η κατάληψη Στρούγκα γίνεται, για ακόμη μία φορά, στόχος επίθεσης και βανδαλίζεται από πληρωμένους μπράβους του μεγαλοεπιχειρηματία Μελισσανίδη. Δύο μέρες μετά, δεκάδες αλληλέγγυοι και αγωνιστές, τόσο από την περιοχή όσο κι από την υπόλοιπη Αθήνα, συγκεντρώθηκαν στο σημείο προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Αφού έσβησαν τα εμετικά συνθήματα από την πρόσοψη της κατάληψης κι ενώ αποχωρούσαν, εμφανίστηκαν πάλι μισθοφόροι της ΑΕΚ, οι οποίοι επιτέθηκαν στον λίγο κόσμο που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στο χώρο και τον κατέλαβαν επ` αόριστον, προπηλακίζοντας και απειλώντας. Φυσικά δεν έμειναν μόνο σε αυτό, καθώς βανδάλισαν εκ νέου τους τοίχους της κατάληψης με συνθήματα όπως “Όλο το άλσος γήπεδο” και “ούτε αριστεροί-ούτε δεξιοί- χούλιγκαν της ΑΕΚ”. Ταυτόχρονα, υπαλληλικές εφημερίδες και αθλητικά σάιτ, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εντολοδόχων τους, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη παρουσιάζοντας τους συγκεκριμένους μπράβους ως αγανακτισμένους οπαδούς που επιθυμούσαν να κάνουν “ειρηνικές” συγκεντρώσεις στην περιοχή για το γήπεδο της ομάδας τους.

Οι παραπάνω επιθέσεις αποτελούν συνέχεια της στοχοποίησης που έχει δεχθεί η κατάληψη Στρούγκα από το 2014, εξαιτίας της αγωνιστικής στάσης της ενάντια στα σχέδια Μελισσανίδη για την αναδιαμόρφωση της Ν. Φιλαδέλφειας. Από τότε είχαν ξεκινήσει οι επιθέσεις στον συγκεκριμένο χώρο, σε συντρόφους/-ισσες και σε κατοίκους της περιοχής που εναντιώνονταν στην καταστροφή του άλσους, από “θερμόαιμους οπαδούς” και πάλι με φασιστικού τύπου επιθέσεις, σε μια πρώτη προσπάθεια φίμωσής τους. Επιθέσεις οι οποίες αποσκοπούν στην καλλιέργεια ενός κλίματος φόβου και τρομοκρατίας ώστε να κατασταλεί κάθε φωνή αντίστασης και επιχειρώντας να κάμψουν τους αγώνες που αναπτύσσονται από τα κάτω ενάντια στην καταστροφή του άλσους και την εμπορευματοποίηση της Ν. Φιλαδέλφειας. Τα τσιράκια του επιχειρηματία δρώντας παρακρατικά, στρέφονται ενάντια σε κοινωνικούς αγωνιστές και αλληλέγγυο κόσμο οι οποίοι υπερασπίζονται δημόσιο χώρο, κάνοντας πλάτη στα συμφέροντα κράτους και κεφαλαίου, υπερασπιζόμενοι την οικονομική ανάπλαση για την εκμετάλλευση και λεηλάτηση της περιοχής.

Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που χώροι αγώνα και αντίστασης στοχοποιούνται και βάλλονται από το κράτος, το κεφάλαιο και τις εμπροσθοφυλακές τους. Όσο η εκμετάλλευση και η καταπίεση βαθαίνει, όσο η φτώχεια και η εξαθλίωση αγγίζει όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια, τόσο σύσσωμοι οι επίσημοι και ανεπίσημοι μηχανισμοί της εξουσίας θα οξύνουν την επίθεση απέναντι στα κινήματα, ώστε να αναχαιτίσουν τους αγώνες που αντιτίθεται στους σχεδιασμούς τους. Τέτοιες κινήσεις όμως, όχι απλώς δεν μας τρομοκρατούν, αλλά αντιθέτως μας συσπειρώνουν. Απόδειξη αποτελεί η δυναμική και αποφασιστική απάντηση που δόθηκε το `14 από το αναρχικό κίνημα, ευρύτερα τον κόσμο του αγώνα και τους αγωνιζόμενους κατοίκους της περιοχής ενάντια στον εκφοβισμό που επιχειρήθηκε να επιβληθεί και ενάντια στην τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε ο «κατειλημμένος κοινωνικός χώρος Στρούγκα».

Κάθε επίθεση σε χώρο αγώνα, σε κάθε έναν από εμάς, αποτελεί επίθεση απέναντι σε όλους μας και δεν θα μείνει αναπάντητη, από όποιους και αν προέρχεται.

Να μην αφήσουμε τις πόλεις και τις γειτονιές μας στα χέρια των μαφιόζων, των μπράβων, των μισθοφόρων του κράτους και των αφεντικών. Να ορίσουμε εμείς την ποιότητα των ζωών μας και την φυσιογνωμία των τόπων μας. Υπερασπιζόμαστε τους χώρους του κινήματος, υπερασπιζόμαστε την ίδια μας την ύπαρξη. Συνεχίζουμε των αγώνα ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και τα τσιράκια τους, για την οικοδόμηση μίας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΜΑΦΙΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

 

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου & Πυλάδου, Κ. Πετράλωνα

stekiantipnoia.espivblogs.net