Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας MohamedA.

Από τον Οκτώβριο του 2016, ο Mohamed A. βρίσκεται σε καθεστώς διοικητικής κράτησης στη Γ.Α.Δ. Λέσβου, ως υποψήφιος για απέλαση, καθώς έχει απορριφθεί το αίτημά του για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Το αίτημά του είναι επακόλουθο της πολιτικής δίωξής του από το δικτατορικό καθεστώς της Αιγύπτου γιατί λίγο καιρό αφού επέστρεψε στην Αίγυπτο -μετά την εξέγερση του 2012- επέλεξε να δημοσιοποιήσει βίντεο με τις δολοφονίες οπαδών του Μόρσι από το υπάρχον δικτατορικό κράτος. Αφότου το ηλεκτρονικό του ίχνος εντοπίστηκε άρχισε η δίωξή του και αναγκάστηκε να φύγει από τον τόπο του για να γλιτώσει την εκτέλεση από το αιγυπτιακό κράτος. Βρίσκεται στην Ελλάδα από τον Απρίλη του 2015.

 Από τις 13 του Δεκέμβρη, ο Mohamed A. κάνει απεργία πείνας ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση απέλασής του προς την Τουρκία ( ως «ασφαλής χώρα» μετά την συμφωνία Ε.Ε -Τουρκίας) και να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση γιατί οι δυνάμεις καταστολής μαζί με τη διευθύντρια της κλινικής στην οποία νοσηλεύεται, του ασκούν απάνθρωπες πιέσεις ώστε να σταματήσει την απεργία πείνας και έτσι να καταφέρουν να μπουν οι υπογραφές για το εξιτήριό του με σκοπό να γυρίσει στη Γ.Α.Δ. Λέσβου και να αρχίσουν οι διαδικασίες απέλασής του. Ταυτόχρονα πλήθος αλληλέγγυων βρίσκεται κάθε μέρα στο πλευρό του και στηρίζει τον αγώνα του.

Η προσπάθεια απέλασης του Mohamed A. είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής  των απελάσεων-επαναπροωθήσεων του ελληνικό κράτος που βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με την αντί-μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συμφωνίας της με την Τουρκία. Είναι η ίδια πολιτική που δολοφονεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο και στα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο, που χτίζει φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταστέλλει τις αυτοοργανωμένες δομές και τους αλληλέγγυους, εγκαταλείπει τους μετανάστ(ρι)ες και τους πρόσφυγες σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ενάντια σε αυτό τον κόσμο της εξουσίας και του θανάτου, εμείς προτάσσουμε κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστ(ρι)ες. Το όπλο μας είναι αλληλεγγύη που κάνει ορατούς αυτούς που θέλει η κυριαρχία αόρατους. Χτίζει δυνατές κοινότητες εκεί που η εξουσία προσπαθεί  να κατακερματίσει.  Δημιουργεί διεξόδους εκεί που οι από τα πάνω υψώνουν απροσπέλαστους φράχτες.

 «Εδώ, σ’ αυτή την κοινωνία πολλοί νιώθουν τι θέλω να πω γιατί είναι γεμάτοι αισθήματα, μπορούν να καταλάβουν τους υπόλοιπους και γνωρίζουν τη σημασία της αλήθειας. Αντιλαμβάνονται την ευχαρίστηση στη μετάδοση της αγάπης μεταξύ όλων των δογμάτων. Τι όμορφο που είναι να ζεις σε μια κοινωνία που δεν ξέρει τα ψέματα  ή το μίσος και εύχεται για την αγάπη και την ειρήνη.

Θα υπερασπίζομαι τη δικαιοσύνη και την ισότητα, θα παλέψω την αδικία. Θα υποστηρίζω τον αδικημένο. Θα νιώθω τον πόνο των άλλων κι ας κοστίσει αυτό την ίδια μου τη ζωή. Όχι λοιπόν σε μια ζωή δίχως ισότητα!

Θα είμαι η πένα που εκτοξεύει μελάνι δικαιοσύνης ώστε να κερδίσει ο αδικημένος και να κατεδαφιστεί η αδικία.» Γράμμα από τον απεργό πείνας MohamedA. (3/01/2017)

 

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας MohamedA.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του και παύση όλων των απελάσεων

Κοινοί αγώνες όλων των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων

για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου & Πυλάδου, Κ. Πετράλωνα

Κόντρα στους ανέμους κάθε εξουσίας, πλέουμε προς την ελευθερία