ΚΑΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΡΓΑΤΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΨΙΛΑ…

Τα ξημερώματα 15/9/2016 και εν μέσω απεργίας των εργατών της Logistic GLS στην πόλη Πιατσέντζα στην Ιταλία, ένας απεργός εργάτης-μετανάστης πέφτει νεκρός. Ο λόγος; Η εργοδοσία έδωσε εντολή να σπάσει η απεργιακή περιφρούρηση, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει φορτηγό της εταιρέιας. Το όνομα του εργάτη ήταν Abd Elsalam Ahmed Eldanf, ήτανε Αιγύπτιος μετανάστης, 54 ετών και πατέρας 5 παιδιών. Από τη δολοφονική επίθεση τραυματίζεται ένας ακόμη απεργός. Αξίζει να σημειωθεί ότι και παλιότερα, στην ίδια εταιρεία είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο, απλώς τότε δε θρηνήσαμε θύματα.

Ξεχωριστή αναφορά οφείλει να γίνει στον άνθρωπο που οδηγούσε το φορτηγό της δολοφονικής επίθεσης. Ο συγκεκριμένος, τσιράκι των αφεντικών, δε δίστασε να σκοτώσει συνάδελφό του, όταν έλαβε την αντίστοιχη εντολή από τους ανώτερούς τους. Διάφορους προσκυνημένους σαν και το σινάφι του, συναντάμε σε όλους τους χώρους εργασίας καθημερινά, άτομα που στο βωμό της προσωπικής ανέλιξης εμφανίζουν κανιβαλικές πρακτικές και στρέφονται ενάντια στα ταξικά τους αδέρφια, έχοντας ενσωματώσει όλη την αφήγηση του καπιταλισμού, και λειτουργώντας συνειδητά ή ασυνείδητα προς όφελος των αφεντικών.

Η δολοφονία του Ahmed Eldanf έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων απέναντι σε απεργούς. Από τη νότια Αφρική με τους δεκάδες νεκρούς μεταλλωρύχους από τις κατασταλτικές δυνάμειςτο 2012 μέχρι το Μεξικό και τη δολοφονία 8 δασκάλων το καλοκαίρι του 2016. Από την Ελλάδα με την επίθεση με βιτριόλιστην Κωνσταντίνα Κούνεβα το Δεκέμβρη του 2008 μέχρι την Ιταλία και τη δολοφονία του Ελντάνφ.

Οι δολοφονίες όσων διεκδικούν πιο αξιοπρεπείς όρους ζωής και εργασίας αποτελούν τη λογική συνέχεια της απαξίωσης της ζωής των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων από το κρατικό – καπιταλιστικό σύστημα. Από τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, θανατηφόρα ή μη, την εντατικοποίηση της εργασίας, τις απειλες (άμεσες και έμμεσες) προς όποιον σηκώνει το ανάστημά του, μέχρι τα αναρίθμητα περιστατικά όπου μπάτσοι χτύπησαν, βασάνισαν ή/και δολοφόνησαν αγωνιζόμενους, διαφαίνεται ολοκάθαρα πως για κράτος και αφεντικά δεν αποτελούμε τίποτε άλλο παρά αναλώσιμο είδος που όταν δεν συμμορφώνεται καταστέλεται. Στο Μεξικό, τη Ν. Αφρική, την Ιταλία και σε κάθε σημείο του κόσμου, οι κυρίαρχοι επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο και υποταγή των από τα κάτω.

Η δολοφονία του Ahmed Eldanf, δεν πρέπει να ξεχαστεί. Καμία δολοφονία αγωνιζόμενων δεν πρέπει να μένει αναπάντητη. Να μην αφήσουμε να γίνει ο AhmedEldanf άλλο ένα νούμερο στη μακρά λίστα των δολοφονημένων από το κράτος και το κεφάλαιο.

 

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΣ

 

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ, ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΑ, ΑΝΤΙΙΕΡΑΡΧΙΚΑ

 

Αναρχικό/Αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια,

Αριστοβούλου και Πυλάδου, Κάτω Πετράλωνα