Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου τρεις σύντροφοι από το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Βοξ στην πλ. Εξαρχείων υπέστησαν δολοφονική επίθεση από εμπόρους ναρκωτικών και άλλα άθλια υποκείμενα που λυμαίνονται την πλατεία και ευρύτερα την περιοχή.
Το περιστατικό που είχε σαν αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός συντρόφου ήταν το τελευταίο σε μια ατέλειωτη σειρά από περιστατικά βίας, παρενοχλήσεων και κοινωνικού κανιβαλισμού σε βάρος κατοίκων, εργαζόμενων και θαμώνων της περιοχής.
Περιστατικά που καταδεικνύουν ότι κάθε είδους υποπροϊόντα του καπιταλισμού και αντικοινωνικά παράσιτα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση η μαφία των ναρκωτικών και τα τσιράκια τους με την υψηλή προστασία της αστυνομίας, εκμεταλλεύονται τους χώρους και τα ανοιχτά κοινωνικά πεδία που δημιουργούν με τους αγώνες τους οι αναρχικοί –αντιεξουσιαστές. Σε αυτά ακριβώς τα πεδία εμφανίζονται συμμορίες που πουλάνε ναρκωτικά και κάθε λογής μπράβοι και επιδιώκουν να επιβάλλουν με την απειλή, τη βία και την τρομοκρατία την αθλιότητά τους και τα θλιβερά ιδιοτελή συμφέροντά τους.
Παντού σχεδόν, όπου αναπτύσσεται ο αγώνας στα κοινωνικά πεδία, σε δρόμους και πλατείες, σε διαδηλώσεις και εκδηλώσεις, εκτός από το κράτος και τους παρακρατικούς οι αναρχικοί και άλλοι αγωνιζόμενοι άνθρωποι βρίσκονται όλο και περισσότερο αντιμέτωποι με κανιβαλιστικές συμπεριφορές και αντικοινωνικές συμμορίες. Δεν θα επιτρέψουμε σ’ αυτές τις συμμορίες διαφόρων λούμπεν στοιχείων με όποια ταμπέλα και πρόφαση κι αν εμφανίζονται να επιτίθενται σε αγωνιστές, στέκια και καταλήψεις και να διαβρώσουν τον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση επιβάλλοντας την κυρίαρχη αντίληψη του κράτους και του κεφαλαίου «όλοι εναντίον όλων».
Όσο και να εμφανίζονται όμως γύρω μας φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού μέσα στις συνθήκες αποσύνθεσης και χρεωκοπίας της υπάρχουσας εξουσιαστικής πολιτικοοικονομικής οργάνωσης της κοινωνίας, ο αγώνας για τη ζωή, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική απελευθέρωση θα εντείνεται όλο και περισσότερο. Και όσο και να αποθρασύνονται οι μαφίες και οι διαφόρων ειδών συμμορίες ο δρόμος της αλληλεγγύης, της κοινωνικής και ταξικής χειραφέτησης και του αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο θα περάσει από πάνω τους.

Συμμετέχουμε αλληλέγγυοι με όσους αγωνίζονται ενάντια στους ναρκέμπορους, τα τσιράκια και τους πάτρωνές τους, στη διαδήλωση από την πλ. Εξαρχείων το Σάββατο 2 Απρίλη 2016, 5 μμ
Ενάντια στο κράτος, τις μαφίες, τις συμμορίες , τον κοινωνικό κανιβαλισμό και τις αντικοινωνικές πρακτικές να αντιτάξουμε παντού την κοινωνική αυτοοργάνωση, την ταξική αλληλεγγύη και τη μαχητική αντίσταση.

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση


Πορεία ενάντια στο κράτος, τις μαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό
Εξάρχεια, Σάββατο 2 Απρίλη 2016