Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων της Vodafone-Πάναφον και κυρίως των συναδέλφων τους που απολύθηκαν εκδικητικά λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει από καιρό έναν αγώνα για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας, το μαζικό outsourcing, τις εκδικητικές απολύσεις όσων διεκδικούν, την εργολαβοποίηση αρκετών τμημάτων της και τις συνεχείς απολύσεις. Το τελευταίο κρούσμα αυταρχισμού της διοίκησης των αφεντικών, ήταν η απόλυση 2 επινοικιαζόμενων εργαζόμενων όταν αυτοί οργανώθηκαν στο Σωματείο απαιτώντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους.

Αυτή η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, προκάλεσε την οργή των εργαζόμενων και συνάδελφων των απολυμένων, οι οποίοι προχώρησαν σε Γενική Συνέλευση αποφασίζοντας απεργίες και κινητοποιήσεις στα καταστήματα.

Η Διοίκηση της Vodafone προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και έχει κινηθεί δικαστικά ενάντια στις απεργίες, δεύτερη φορά σε τρεις μήνες. Η καλύτερη απάντηση που έχει λάβει είναι η μαζική συμμετοχή στην προηγούμενη απεργία.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο αγώνας για τις επαναπροσλήψεις και για την απαγόρευση των απολύσεων, ενάντια στην ποινικοποίηση των αντιστάσεων και την εργοδοτική τρομοκρατία συνδέεται με τον ευρύτερο αγώνα ενάντια στην φτώχεια και την εξαθλίωση που μας επιβάλλουν οι κυρίαρχοι που στόχο έχουν την υποταγή ολόκληρης της κοινωνίας. Η ωμή πραγματικότητα των εργαζόμενων και άνεργων δεν κρύβεται πίσω από τα λουσάτα καταστήματα της Vodafone. Όσοι δεν είναι απολυμένοι, δουλεύουν με ωράρια-λάστιχο, με απλήρωτη μαύρη εργασία, απολύονται χωρίς αποζημίωση, και διαρκώς εντεινόμενη εργοδοτική τρομοκρατία. Κι όλα αυτά για 400 ευρώ το πολύ, απλήρωτα για μήνες.

Οι εργαζόμενοι κι οι άνεργοι, οι εκμεταλλευόμενοι και καταπιεζόμενοι αυτού του κόσμου, δεν είμαστε απλά νούμερα και ποσοστά. Έχουμε ανάγκες, δικαιώματα και επιθυμίες που δεν χωράνε στους σχεδιασμούς τους.

Νίκη στους εργαζόμενους της Vodafone-Πάναφον!

Οργάνωση και αγώνας σε χώρους δουλειάς, σχολεία, σχολές και γειτονιές!

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

Δείτε εδώ από προηγούμενη απεργιακή περιφρούρηση στο κτήριο της οδού Πειραιώς : http://askpthk.espivblogs.net/2015/03/05/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-vodafone-wind-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF/