Στις 20/4 στην ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος δημοσιεύτηκε λίστα με όλα τα ονόματα των μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη της ΧΑ. Μια κίνηση χωρίς προηγούμενο που σκοπό έχει να στοχοποιήσει τους μάρτυρες κατηγορίας, πολλοί εκ των οποίων θύματα επιθέσεων των φασιστικών καθαρμάτων της ναζιστικής γκρούπας. Δεν μιλάμε καν για ένα ρεπορτάζ σε σχέση με την υπόθεση που μεταξύ άλλων αναφέρει και τα ονόματα των μαρτύρων, πράγμα που έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν από έτερους έμμισθους ρουφιάνους. (βλ.Ζούγκλα Μάρτη του ‘14,όπου δημοσιεύθηκαν τα ονόματα των μαρτύρων στο πρώτο δικαστήριο της υπόθεσης για την επίθεση στο στέκι) αλλά για τη μεμονωμένη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους. Πρόκειται για μία ξεκάθαρη κίνηση που επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους μάρτυρες εν όψει των καταθέσεών τους και της έκθεσή τους στις ορέξεις των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου.

 

Από την πλευρά μας δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αντίστοιχες καταδοτικές πρακτικές από έμμισθους κονδυλοφόρους. Η πολιτική μας ταυτότητα ως αναρχικοί/ές και αγωνιστές/στριες είναι αυτή που μας βάζει στο στόχαστρο του καθεστώτος. Ήταν η θέση μάχης που έχουμε πάρει στον ταξικό κοινωνικό πόλεμο αυτή που έφερε πριν από 7 χρόνια τους θρασύδειλους μαχαιροβγάλτες στην πόρτα μας, και είναι αυτή η ίδια που στοχοποιείται, δημοσιεύοντας/ρουφιανεύοντας, τα στοιχεία συντρόφων και συντροφισσών μας.

Δεν θα γίνουμε όμως ξαφνικά μελή του συλλόγου “πεσόντες από τα σύννεφα”. Γνωρίζουμε πολύ καλά το ρόλο της συγκεκριμένης πατσαβουροφυλλάδας και του γλοιώδη εκδότη της. Αυτού, που όχι μόνο δεν αναφέρθηκε ποτέ σε καμία από τις εκατοντάδες επιθέσεις των νεοναζιστικών τραμπούκων σε μετανάστες, αλλά προμόταρε τη φασιστική οργάνωση προπαγανδίζοντας με ρεπορτάζ το στημένο “κοινωνικό” έργο της ΧΑ, που μέσα από life style ρεπορτάζ στα σαλόνια της εφημερίδας παρουσίαζε το “ανθρώπινο” πρόσωπο των παρακρατικών δολοφόνων. Αυτού που χαριεντιζόταν με τον Καιάδα ανάμεσα σε σεξιστικά βίντεο και σαχλαμαρίζον χιούμορ αμέσως μετά το «εγέρθειτω», που έβγαλε τη φωτογραφία του νεκρού Π. Φύσσα για να πουλήσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες φύλλα. Αυτού, του κολλητού μεγαλοεπιχειρηματιών, συνεργάτη του χρηματοδότη της ΧΑ Αναστάσιου Πάλλη, μιζαδόρου , εκβιαστή, με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες της Ελβετίας.

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα λοιπόν, αλλά ούτε και τρομοκρατούμαστε. Και αυτό δεν οφείλεται σε καμία “υπερφυσική” δύναμη , ούτε σε κανένα υποτιθέμενο “γενετικό χάρισμα” κληρονομημένο από “ένδοξους” και “χαρισματικούς” προγόνους. Αλλά στην πίστη στον αγώνα για έναν άλλο κόσμο, έξω και ενάντια σ’ αυτά που πρεσβεύει ο Θ. Αναστασιάδης και οι όμοιοί του. Είναι η αλληλεγγύη και τα ιδανικά του αγώνα για ελευθεριά, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη που μας κάνουν να στεκόμαστε όρθιοι και χωρίς φόβο απέναντι σε κράτος και αφεντικά και στα παρακρατικά τους μαντρόσκυλα.

Κύριε Θέμο, λοιποί παρακρατικοί φρουροί του καθεστώτος ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε ΕΔΩ, στο δρόμο και στα οδοφράγματα να πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον συντηρεί. Όπως είπαμε, ξέρουμε πολύ καλά ότι αποτελούμε μόνιμο στόχο της καταστολής, κρατικής και παρακρατικής. Να μην ξεχνάτε όμως πως και εσείς, καθώς και το σινάφι σας, αποτελείτε διαρκή στόχο του κόσμου του αγώνα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΟΙ ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΟΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ-ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ