Την Κυριακή 26/04, γύρω στις 10 το βράδυ, ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος «επί τα πρόσω» που στεγάζεται στο κέντρο της Πάτρας, δέχτηκε οργανωμένη επίθεση από μια ομάδα 15 περίπου τραμπούκων. Η απάντηση ήταν άμεση από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν συνέλευση στο χώρο. Υπερασπίστηκαν με αποφασιστικότητα τη δομή τους, τις διαδικασίες τους και τη σωματική ακεραιότητα όσων βρισκόντουσαν εκεί. Απώθησαν τους τραμπούκους, που το μόνο που κατάφεραν ήταν να προκαλέσουν ασήμαντες υλικές ζημιές στο χώρο. Αμέσως μετά την επίθεση δεκάδες αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στο χώρο και πραγματοποιήθηκε πορεία στη γειτονιά.12

 

Η επίθεση στο στέκι «επί τα πρόσω» είναι μια επίθεση σε ένα από τα πολυάριθμα υπάρχοντα κέντρα αγώνα, εκείνα τα ορατά σημεία και κέντρα αναφοράς και συνεύρεσης όσων είναι κομμάτι του αγώνα για την κοινωνική χειραφέτηση.

Από μεριά μας εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη στους συντρόφους και συντρόφισσες από το «επί τα πρόσω», που μοιραζόμαστε τον κοινό αγώνα για ένα κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας, καθώς και επίσης σε όσους συντρόφους έχουν δεχτεί επίθεση από αντίστοιχα υποκείμενα με παρόμοια τραμπούκικη συμπεριφορά και αντίληψη. Η στάση μας απέναντι σε τέτοιες λογικές και κουλτούρες δεν μπορεί παρά να είναι ξεκάθαρη. Η συνέχιση του αγώνα είναι η καλύτερη ένδειξη αλληλεγγύης από πλευρά μας, αλλά δεν ξεχνάμε ότι και η περιφρούρηση της κινηματικής μας παρουσίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του.  Μέσα από τις εμπειρίες του αγώνα, έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε την κρατική αλλά και παρακρατική καταστολή. Επομένως όποιος ψάχνει την ευκαιρία για να μας επιτεθεί να γνωρίζει πολύ καλά πως θα μας βρίσκει διαρκώς απέναντί του.

Τέλος, σε μια περίοδο στην οποία η επίθεση κράτους και κεφαλαίου ενάντια στην κοινωνία οξύνεται διαρκώς, όπου καλλιεργείται και επιβάλλεται από τα πάνω ο κοινωνικός κανιβαλισμός, όπου η αναπαραγωγή της βίας του συστήματος εντείνεται, κρίνουμε πως τέτοιες επιθέσεις συνεισφέρουν στο έργο της εξουσίας, στην προσπάθεια της να καταστείλει το σύνολο του κόσμου του αγώνα, στοχεύοντας ιδιαίτερα στα πιο ριζοσπαστικά του κομμάτια. Όσο και να το προσπαθούν όμως, ας το γνωρίζουν πολύ καλά, πως δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Ο κόσμος του κινήματος θα απαντά με την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και υποταγής. Θα βρίσκεται στους δρόμους, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας παλεύοντας για την κοινωνική χειραφέτηση και την επανάσταση. Ο αγώνας θα νικήσει.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΧΩΡΟ «ΕΠΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩ»

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΙΣΟΤΗΤΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

αναρχικό- αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια