1η ΜΑΗ 1886-1η ΜΑΗ 2022
ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Η άγρια επίθεση που βιώνει σήμερα η κοινωνική βάση σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα σε συνθήκες βαθιάς και συνολικής συστημικής κρίσης και απονομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος, κλιμακώνεται και αναδεικνύονται τόσο οι αθεράπευτες αντιφάσεις του κρατικού-καπιταλιστικού μοντέλου οργάνωσης, όσο και η απόλυτη αδυναμία να παραχθεί από τα πάνω οποιοδήποτε συνεκτικό κοινωνικό όραμα, προοπτική και ελπίδα. Οι ρίζες αυτής της διαρκώς εντεινόμενης επιθετικότητας βρίσκονται στην ίδια τη φύση του καταπιεστικού και εκμεταλλευτικού συστήματος.

Την τελευταία περίοδο αυτό έχει αναδειχθεί με τον πλέον προφανή τρόπο. Από τη μία έχουμε το ξέσπασμα και την εξάπλωση της θανατηφόρας ασθένειας του covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, με τραγική συνέπεια τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων ως αποτέλεσμα του κρατικού καπιταλιστικού τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας. Από την άλλη, η έναρξη μιας νέας εμπόλεμης διαμάχης -αυτή τη φορά στην Ουκρανία μετά την εισβολή του ρωσικού κράτους- συνεπάγεται με τον θάνατο και τον ξεριζωμό αμέτρητων γυναικών, ανδρών και παιδιών, ως αποτέλεσμα του ανταγωνισμού μεταξύ των αστικών επιτελείων για την καλύτερη τοποθέτησή τους στη γεωπολιτική σκακιέρα για την καταλήστευση και τον διαμοιρασμό των πολύτιμων και περιορισμένων φυσικών πόρων και το άπλωμα της «σφαίρας επιρροής» τους. Η εδραίωση μιας πολιτικής του θανάτου, είτε αφορά την αδιαφορία κράτους και κεφαλαίου για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, είτε έχει να κάνει με την εκ νέου δυναμική τοποθέτηση του πολέμου ως διαπραγματευτικό χαρτί και ζοφερή πραγματικότητα στα χέρια των παγκόσμιων πολιτικών και οικονομικών αφεντικών, δείχνει με τον πλέον προφανή τρόπο τις προτεραιότητες ενός συστήματος για το οποίο οι ζωές των φτωχών και καταπιεσμένων δεν έχουν καμιά απολύτως αξία.

Από την πλήρη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας, την όξυνση της ταξικής εκμετάλλευσης, την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και τη λεηλασία της κοινωνικής βάσης μέσα από την επίταση των αποκλεισμών, της φτώχειας, της ανεργίας, της ακρίβειας μέχρι την ψήφιση του νέου αντεργατικού νόμου, τις δολοφονίες εργατών στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, την περαιτέρω λεηλασία του φυσικού κόσμου, το ρατσιστικό καθεστώς εξαίρεσης για πρόσφυγες και μετανάστες, την κρατική τρομοκρατία, ο παρηκμασμένος κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα περισσότερο πέρα από βαρβαρότητα, πολέμους, εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ – ΤΑΞΙΚΗ – ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

136 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών του Σικάγο, το πρόταγμα της σύνδεσης των μερικών και αιτηματικών αγώνων, όπως αυτός για το οχτάωρο, με τον συνολικό αγώνα για μια χειραφετημένη κοινωνία, για την ανατροπή του κόσμου της εξουσίας και τον ελευθεριακό κοινωνικό μετασχηματισμό βάσει των αρχών της κοινοκτημοσύνης, της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης παραμένει πάντα επίκαιρο. Μέσα από την οργάνωση στη βάση, τη συμμετοχή στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες της εποχής μας, βάζουμε μπροστά τα ελευθεριακά ιδανικά, αυτά της αναρχίας και του ελευθεριακού κομμουνισμού, πιάνοντας το νήμα από τους αγώνες του χθες για τον κόσμο του αύριο.

Για όλους εμάς τους εργαζόμενους, άνεργους, νεολαίους, ντόπιους και μετανάστες η μόνη πραγματική προοπτική για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια -ως ίσοι σε μία κοινωνία ίσων- είναι να αγωνιστούμε με πίστη στο δίκαιο της ελευθερίας απέναντι στα δεσμά της οργανωμένης εξουσίας κράτους και καπιταλισμού.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΑΘΗΝΑ : Κυριακή 1η Μάη- απεργιακή συγκέντρωση Προπύλαια στις 11.00 και διαδήλωση με το μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ : Κυριακή 1η Μάη- απεργιακή πορεία, Καμάρα στις 11.00

Αναρχική πολιτική οργάνωση – ομοσπονδία συλλογικοτήτων