Απέναντι στην δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από το κράτος και τα αφεντικά.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΤΡΟΦΗ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΕΓΑΣΗ

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο συνολικής συστημικής κρίσης με την αντιεξεγερτική και αντικοινωνική ατζέντα του κράτους να ξεδιπλώνεται με όλο και μεγαλύτερη σφοδρότητα. Σε αυτή την ίδια ασφυκτική πραγματικότητα η έξαρση της πανδημίας τον τελευταίο χρόνο και η εγκληματική κρατική διαχείρισή της έχει λειτουργήσει ως καταλύτης για την σαρωτική επίθεση κράτους και αφεντικών απέναντι στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και σε όλα τα μέτωπα. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι νοσούν και χιλιάδες έχουν ήδη χάσει την ζωή τους, ως αποτέλεσμα της πλήρους απαξίωσης και εγκατάλειψης του δημοσίου συστήματος υγείας (με ελλείψεις σε προσωπικό, υλικό και νοσοκομεία), η ακροδεξιά πολιτική διαχείριση επιταχύνει τις αντικοινωνικές διαδικασίες αναδιάρθρωσης. Η ψήφιση του νόμου για την περιστολή των διαδηλώσεων, η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, μέρος της οποίας είναι η είσοδος των αστυνομικών δυνάμεων στις σχολές, η περαιτέρω όξυνση της εγκληματικής βίας των κατασταλτικών μηχανισμών, οι συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών/τριών σε διαδηλώσεις, η επίθεση στους αγώνες των υγειονομικών, οι οποίοι υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και αντιμετωπίζουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την εκδικητική μεταχείριση κράτους και διοίκησης αποτελούν κομμάτια της επιβολής του σύγχρονου ολοκληρωτισμού σε ολόκληρη την κοινωνία.

Έχει γίνει σαφές ότι οι αλλεπάλληλες καραντίνες που προηγήθηκαν, όπως και τα νέα μέτρα στην κατεύθυνση ανοίγματος της οικονομίας και του τουρισμού, που το κράτος έχει επιβάλλει, δεν έχουν στόχευση να εξυπηρετήσουν τις κοινωνικές ανάγκες απέναντι στην φονική πανδημία. Κι αυτό γιατί, παρά τον ένα χρόνο που έχει περάσει από το ξέσπασμα της πανδημίας το κράτος δεν έχει προσλάβει μόνιμο υγειονομικό προσωπικό, δεν έχει εξοπλίσει τα δημόσια νοσοκομεία, δεν έχει επιτάξει τις υπάρχουσες ιδιωτικές κλινικές. Αντιθέτως έχει προωθήσει μια σειρά αντικοινωνικών αναδιαρθρώσεων, έχει χορηγήσει εκατομμύρια στα μεγάλα αφεντικά και τα μιντιακά φερέφωνα της εξουσίας και έχει επιχειρήσει την δόμηση ενός αστυνομικού κράτους με τον συνεχή εξοπλισμό των σωμάτων ασφαλείας και τις χιλιάδες προσλήψεις σε αυτά.

Από τη μεριά μας ως αναρχικοί/ες, αντιλαμβανόμαστε ότι κανένα σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης δεν πρόκειται να νοιαστεί για την υγεία και την επιβίωσή μας, μόνο στο βαθμό που είμαστε χρήσιμοι για την αναπαραγωγή του. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους υγειονομικούς που διεκδικούν την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και απαιτούν την άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ώστε να μην συνεχιστεί η διαλογή ανθρώπων στα ήδη κορεσμένα δημόσια νοσοκομεία. Βρισκόμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους φοιτητές/τριες ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση των αποκλεισμών, της καταστολής και της υποταγής. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν το καθεστώς εξαίρεσης (πρόσφυγες, μετανάστες, φυλακισμένοι) και σε όλους όσοι αγωνίζονται στους δρόμους, τις γειτονιές, στους χώρους εκμετάλλευσης, τα σχολεία και τις σχολές ενάντια στην επιβολή της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Εμείς, λοιπόν, οι καταπιεσμένοι και καταπιεσμένες αυτού του κόσμου δεν θα παζαρέψουμε τον θάνατο μας, θα πολεμήσουμε για τη ζωή και την αξιοπρέπεια!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ- ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΩΝ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

22 Απρίλη : Καλούμε σε στήριξη των κινητοποιήσεων των υγειονομικών στην πλατεία Μαβίλης στις 09:00 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

*Για Φωτογραφίες στο σύνδεσμο της Συνέλευσης