ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Το βράδυ του Σαββάτου οι μπάτσοι ξυλοκοπούν τον κόσμο που απλά κάθεται στην πλατεία Καλλιθέας και τον καταδιώκουν στα γύρω στενά της Άνω Πόλης με χρήση γκλομπ και χημικών. Ενώ τα σχολεία λειτουργούν, οι εργαζόμενοι ποδοπατιούνται όπως πάντα στα πρωινά μέσα μεταφοράς για να πάνε στις κωλοδουλειές που πληρώνονται με ψίχουλα, τα μεγάλα καταστήματα έχουν ανοίξει και τα μπαρ ανακοινώθηκε ότι ανοίγουν πιο νωρίς, δύο μόλις μέρες μετά τη φιέστα του Μπακογιάννη για το σιντριβάνι της Ομόνοιας που είχε τριπλάσιο κόσμο από αυτόν που καθόταν στην πλατεία της Άνω Πόλης, το κράτος έδειξε ότι έχει τόσο ανεξάντλητη χυδαιότητα που επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους, τραυματίζοντας τουλάχιστον ένα άτομο στο κεφάλι.

Ασφαλώς στην Ομόνοια δεν έγινε καμιά επίπληξη στους οργανωτές, ούτε σπάσανε τα κεφάλια των κολλητών του δημάρχου. Έξω από τα κυριλέ μαγαζιά της πόλης, όπου έχουν στηθεί ολόκληρα υπαίθρια πάρτι με εκατοντάδες άτομα, οι μπάτσοι επέλεξαν να κάνουν χλιαρές παρατηρήσεις. Το μόνο που έμεινε λοιπόν από την όλη κατάσταση της πανδημίας είναι αυτό που περιμέναμε, δηλαδή το κράτος να επιχειρεί σε όλους τους τομείς να κερδίσει έδαφος, ώστε να πετύχει ότι μέχρι τώρα φάνταζε δύσκολο. Ως αποτέλεσμα έχει δοθεί η δυνατότητα στους εγκληματίες της ΕΛ.ΑΣ και των ΜΑΤ, οι οποίοι σημειωτέον καθύβριζαν χυδαία όχι μόνο τους θαμώνες της πλατείας αλλά και τους γείτονες, το δικαίωμα να ξυλοκοπούν όποιον βάλουν στο στόχαστρο χωρίς να έχει κάνει απολύτως τίποτε παράνομο. Το μόνο που δεν έχει αλλάξει είναι το ποιοι βρίσκονται, όπως πάντα, στο στόχαστρο: οι πιο αδύναμοι που βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση εξαίρεσης όπως οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι άνεργοι, οι φτωχοί εργαζόμενοι και οι πιο ανήσυχοι όπως οι νεολαίοι που συχνάζουν σε αντιδημοφιλείς πλατείες, όπου δεν λαμβάνει χώρα κάποια διοργάνωση εγκαινίων από τον δήμαρχο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι μπάτσοι να γίνουν ρυθμιστές της κοινωνικής ζωής. Πιστεύουμε ότι όσοι χρησιμοποιούμε τους δημόσιους χώρους μπορούμε να διαμορφώσουμε συνθήκες κοινωνικού σεβασμού έξω από τις χακί ένστολες εντολές. Ακριβώς όπως τηρήσαμε τα υγειονομικά μέτρα όχι γιατί αποτέλεσαν κρατική προσταγή αλλά κοινωνική μέριμνα.

Δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε καθόλου όταν οι μπάτσοι επιφορτίζονται με επιπλέον εξουσίες, όταν η καταστολή θωρακίζεται ακόμη περισσότερο. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις είναι απολύτως προφανές ότι το κράτος διαχειρίζεται το τεράστιο ζήτημα της πανδημίας ως ευκαιρία για να προωθήσει την αντιδραστική του ατζέντα και να εδραιώσει τον αυταρχικό του χαρακτήρα.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΤΥΠΑ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟΣ

Σε Αγία Παρασκευή, Κυψέλη και Άνω Πόλη το κράτος χτυπά αυτούς που πιστεύει ότι θα πρέπει να ξαναχτυπήσει και αύριο στις διαδηλώσεις ενάντια στα νομοσχέδια για την παιδεία, το περιβάλλον, την εργασία και τελικά ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση. Χτυπά τις πλατείες που μπορούν να γίνουν δρόμος. Ταυτόχρονα τρομοκρατεί τον κόσμο με την αναίτια κακοποίηση του. Κι ασφαλώς όταν πρόκειται για την εκτέλεση των κατασταλτικών μεθοδεύσεων για την περίφραξη του δημόσιου χώρου τότε το κράτος συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει απολύτως κανένας ιός.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ & ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡ. 17 ΜΑΗ, 18:00 ΚΑΜΑΡΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΠΟΡΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ 19:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΜΑΥΡΟ & ΚΟΚΚΙΝΟ | LIBERTATIA