Στο πλαίσιο της Αναρχικής Καμπάνιας Διεθνιστικής Αλληλεγγύης Ενάντια στην Κρατική και Καπιταλιστική Βαρβαρότητα, τον Πόλεμο και τον Σύγχρονο Ολοκληρωτισμό, ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση συμμετείχαμε με πολιτικό κάλεσμα και συγκρότηση διακριτών πολιτικών μπλοκ στις αντιπολεμικές/αντινατοϊκές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 6 Απρίλη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, καθώς και στις 13 Απρίλη στις διαδηλώσεις ενάντια στις νατοϊκές στρατιωτικές βάσεις στην Αλεξανδρούπολη και στον Άραξο Αχαιας.

Σάββατο 6 Απρίλη1 of 3  

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε διαδήλωση προς την αμερικάνικη πρεσβεία με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγωνιστών. To πανό της ΑΠΟ έγραφε “Αναρχική Καμπάνια Διεθνιστικής Αλληλεγγύης ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βραβαρότητα, τον πόλεμο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό”.1 of 3  

Στη Θεσσαλονίκη, πορευτήκαμε με πανό “ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό – Αγώνας για την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση” από την Καμάρα μέχρι το 3ο Σώμα Στρατού, όπου στεγάζεται το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο της Βορείου Ελλάδας.1 of 3  

Στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Παράρτημα και στη συνέχεια έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στο μπλοκ που συγκροτήθηκε από την αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”/ΑΠΟ & συντρόφους-ισσες υπήρχε κεντρικό πανό που έγραφε “Έξω οι βάσεις και τα πυρηνικά – Πόλεμο στα κράτη και τα αφεντικά – Αγώνας για την Κοινωνική Επανάσταση.

Σάββατο 13 Απρίλη1 of 5  

Στον Άραξο Αχαΐας, ύστερα από προσυγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας, διαδηλώσαμε μπροστά στην πύλη της αεροπορικής βάσης όπου προορίζεται να εγκατασταθούν πυρηνικά όπλα. Στο τέλος της πορείας, στην οποία συμμετείχαν 100 περίπου αναρχικοί και άλλοι σύντροφοι – συντρόφισσες, πραγματοποιήθηκε επίθεση με πέτρες και κόκκινες μπογιές προς τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν την πύλη της βάσης. Οι μπάτσοι απάντησαν με ρίψη χημικών σε ευθεία βολή γεγονός που προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό δύο συντρόφων. Η περιφρούρηση των αναρχικών μπλοκ που καλούσαν στη διαδήλωση στάθηκε αποφασιστικά απέναντι στην αστυνομική επίθεση και οπισθοχώρησε συγκροτημένα.1 of 3  

Στην πόλη της Αλεξανδρούπολης συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν περίπου 150 σύντροφοι και συντρόφισσες. Κατά τη διάρκεια της προσυγκέντρωσης, η οποία έγινε στην Πλατεία Ανεξαρτησίας στο κέντρο της πόλης, μοιράστηκε πλήθος κειμένων και προπαγανδιστικού υλικού. Η διαδήλωση κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης αλλά και σε γειτονιές του κέντρου. Κατά τη διάρκεια της, πέρασε από την Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αλεξανδρούπολης, όπου πετάχτηκαν τρικάκια, ενώ παράλληλα μας ακολουθούσαν διμοιρίες μπάτσων. Η παρουσία μας στο κέντρο της πόλης έγινε αισθητή μέσω των αντιπολεμικών, διεθνιστικών και αναρχικών συνθημάτων.

Σε μια περίοδο όπου η ζοφερή προοπτική μίας παγκόσμιας σύρραξης επανέρχεται στο προσκήνιο και στους σχεδιασμούς των στρατιωτικο-πολιτικών επιτελείων, έχουμε χρέος να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας. Να θέσουμε αναχώματα στους σχεδιασμούς των παγκόσμιων κυρίαρχων που υπόσχονται μόνο θάνατο, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά, μιζέρια και εξαθλίωση. Αντλώντας έμπνευση από τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις του παρελθόντος, να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό διεθνιστικό κίνημα από τα κάτω ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

Στην κατεύθυνση της οικοδόμησης αυτού του κινήματος, η αντίσταση στους σχεδιασμούς επέκτασης και αναβάθμισης των στρατιωτικών βάσεων στο εσωτερικό, όπως και στην ευρύτερη απόπειρα προώθησης του ρόλου του ελληνικού κράτους στο διεθνές πολεμικό σκηνικό θα είναι μια ακόμα σημαντική μάχη που πρέπει να δοθεί.

Αυτή είναι η εποχή που πρέπει να συνδεθούμε πολιτικά με τους συντρόφους και τους αγωνιζόμενους διεθνώς, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κοινή επίθεση την οποία δεχόμαστε. Ο κόσμος της εξουσίας κινδυνεύει μόνο από την φλόγα των αγώνων ανά τον κόσμο. Και αυτή η φλόγα παραμένει ζωντανή και επικίνδυνη για τους κυρίαρχους… 

Από την επαναστατημένη Ροτζάβα που αντιστέκεται στις επιθέσεις του isis και του τουρκικου κράτους και τη μαχόμενη Παλαιστίνη που συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στο σύγχρονο απαρτχάιντ του ισραηλινού κράτους, μέχρι την αντίσταση στο φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν στην γειτονική Τουρκία, τη νέα μάχη που ετοιμάζονται να δώσουν οι εξεγερμένες ζαπατιστικές κοινότητες στην Τσιάπας ενάντια στα τύμπανα πολέμου που ηχεί το κράτος του Μεξικό, τις κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο, τις στρατιωτικές βάσεις και τον μιλιταρισμό που ξεσπούν στο εσωτερικό του δυτικού κόσμου, την ώρα που τα σύννεφα ενός ακόμα μεγάλου πολέμου πυκνώνουν πάνω από την ανθρωπότητα.

Απέναντι στην επίθεση του παρηκμασμένου εξουσιαστικού κόσμου να αντιπαραθέσουμε την αλληλεγγύη των κοινών μας αγώνων. Απέναντι στην δυστοπία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, όπου η μεγάλη πλειοψηφία εξαθλιώνεται και υποτάσσεται, να αντιπαραθέσουμε την ελευθεριακή κοινωνία που οργανώνεται μέσα από τα ομόσπονδα κοινωνικά συμβούλια «για την Ελευθερία του καθενός και την Ισότητα όλων».

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

apo.squathost.com | anpolorg@gmail.com

Πολιτικό Κάλεσμα: Η γενίκευση του πολέμου ως αποκορύφωμα της κρατικής και καπιταλιστικής επιθετικότητας στην κοινωνία

To κάλεσμα στα αγγλικά

Το κείμενο στα αγγλικά

Βίντεο από Άραξο 1

Βίντεο από Άραξο 2

Γη και Ελευθερία, τχ. 15