Αλληλεγγύη στην κατάληψη Asilo Occupato στο Τορίνο

Τα ξημερώματα της 7ης Φεβρουαρίου ειδικές κατασταλτικές δυνάμεις του ιταλικού κράτους ξεκίνησαν την επιχείρηση εκκένωσης της αναρχικής κατάληψης Asilo Occupato στο Τορίνο. Η επιχείρηση διήρκεσε περίπου 30 ώρες καθώς οι μπάτσοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη σθεναρή αντίσταση των καταληψιών που ανέβηκαν στην οροφή του κτιρίου. Πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες προφυλακίστηκαν με βάση το «αντιτρομοκρατικό» άρθρο 270, κατηγορούμενοι για επιθέσεις ενάντια σε επιχειρήσεις και οργανισμούς διαχείρισης κέντρων κράτησης μεταναστών (CPR).

Η εκκένωση της συγκεκριμένης ιστορικής κατάληψης στο Τορίνο, που μετρούσε 24 χρόνια ζωής και αγώνα, είναι μια μόνο στιγμή της κατασταλτικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η νεοφασιστική κυβέρνηση Salvini – Di Maio της Ιταλίας σε βάρος του αναρχικού κινήματος και των κατειλημμένων/αυτοδιαχειριζόμενων χώρων αγώνα. Ενδεικτική είναι η προεκλογική δέσμευση για εκκένωση αρκετών καταλήψεων σε ολόκληρη την ιταλική επικράτεια, η αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου με ακόμα σκληρότερες ποινές για όσους προβαίνουν στην κατάληψη άδειων κτιρίων, αλλά και η σύνδεση των συγκεκριμένων διώξεων στο Τορίνο με τον αγώνα ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και η ενεργοποίηση του αρ. 270 του ποινικού κώδικα περί «ανατρεπτικής δράσης», μια κατασταλτική μεθόδευση που χρησιμοποιείται για το χτύπημα των αναρχικών εδώ και πολλά χρόνια στην Ιταλία.

Τις επόμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες κινήσεις αλληλεγγύης στους καταληψίες του Asilo και ενάντια στην καταστολή. Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, περισσότεροι από 2000 άνθρωποι, με κεντρικό πανό “Κάνουν τον πόλεμο στους φτωχούς και τον ονομάζουν ανάπλαση. Ν’ αντισταθούμε στα αφεντικά της πόλης”  διαδήλωσαν στο κέντρο του Τορίνο προς την κατεύθυνση της Via Alessandria, όπου βρισκόταν η κατάληψη, για να ανακαταλάβουν το κτίριο. Ξέσπασαν πολύωρες συγκρούσεις με την αστυνομία με αποτέλεσμα έντεκα συλλήψεις (οι σύντροφοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους) και δεκάδες τραυματισμούς, αρκετούς σοβαρούς.

Στις μητροπόλεις της Ευρώπης-φρούριο, τα κράτη και τα αφεντικά επιχειρούν να καταπνίξουν κάθε φωνή που αντιμάχεται την εξουσία τους. Μέσα σε αυτή την ασφυκτική πραγματικότητα, οι κατειλημμένοι κοινωνικοπολιτικοί χώροι ως ορατά σημεία αντίστασης, ως φορείς έμπρακτης αμφισβήτησης του κόσμου της εξουσίας, του κέρδους, της ιδιοκτησίας και της διαμεσολάβησης των αναγκών, βρίσκονται αντιμέτωποι με την επιθετικότητα της κρατικής και παρακρατικής καταστολής, της κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης και λεηλασίας.

Το βράδυ της Τρίτης 12 Φλεβάρη πραγματοποιήσαμε μια συμβολική κίνηση στο ιταλικό προξενείο της Πάτρας με συνθήματα και κόκκινες μπογιές. Ήταν μια ελάχιστη κίνηση διεθνιστικής αλληλεγγύης. Απέναντι στην κρατική καταστολή κανείς δεν είναι μόνος.

Από τους δρόμους της Ελλάδας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους και τις συντρόφισσες της κατάληψης Asilo στο Τορίνο.

Απέναντι στην βαρβαρότητα του καπιταλισμού και την ένταση της καταστολής, ως αναρχικοί, έχουμε να αντιπαραθέσουμε τα όπλα της κοινωνικής, ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης, αναγνωρίζοντας πως στις μέρες μας είναι επιτακτικότερα από ποτέ η σύνδεση των αγωνιζόμενων διεθνώς και ο κοινός αγώνας ενάντια στην κοινή επίθεση που δεχόμαστε. Σε κάθε ανοιχτό μέτωπο του κοινωνικού και ταξικού αγώνα, όπου εκδηλώνεται η επιθετικότητα του κράτους και του κεφαλαίου, επιχειρώντας τη ριζοσπαστικοποίηση των αγώνων μέσα από τη σύνδεσή τους με το καθολικό κοινωνικό όραμα της κοινωνικής και ταξικής χειραφέτησης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ ASILO OCCUPATO ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

 

Πάτρα, 13 Φλεβάρη 2019

Αναρχική ομάδα «Δυσήνιος Ίππος» – μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

Italiano

Patrasso: intervento con colori e slogan al consolato italiano. Solidarieta con l’Asilo Occupato a Torino.

La sera di Martedi 12 febbraio, abbiamo fatto un movimento simbolico al consolato italiano di Patrasso con slogan e colori rossi. Lo era un movimento minore di solidarieta internazionale. Contro la repressione statale nessun è solo. Dalle strade della Grecia espiriamo la nostra solidarieta ai compagni del’ Asilo Occupato a Torino.

SOLIDARIETÀ CON EL ASILO – LIBERTÀ PER I COMPAGNI ANARCHICI A TORINO

Gruppo anarchico “Disinios Ippos ” – membro della Organizzazione Politica Anarchica (APO-IFA)
_________________________________________________
ENGLISH
Patras: Activist action with paints and slogans at the Italian Consulate. Solidarity with the Asilo Occupato squat in Turin.
On Tuesday evening, February the 12th, we made a symbolic move at the Italian consulate in Patras with slogans and red paints. From the streets of Greece, this was the least we could do as an expression of our solidarity with the companions of the Asilo Occupato squat in Turin. Noone is alone against the repression of the state.
SOLIDARITY TO ASILO SQUAT – FREEDOM FOR THE ARRESTED ANARCHISTS IN TURIN

anarchist group “Disinnios Ippos”/member of the Anarchist Political Organization (APO-IFA)