Η ανακίνηση του Μακεδονικού ζητήματος αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις φασιστικές και νεοναζιστικές γκρούπες να επανεμφανιστούν στο κεντρικό πολιτικό πεδίο και να διοχετεύσουν εντός του κοινωνικού συνόλου τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία. Μέσα σε αυτό το κοινωνικό-πολιτικό πλαίσιο και έχοντας την κάλυψη των συλλαλητηρίων, ξεκινάει – μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα – μια σειρά επιθέσεων σε καταλήψεις, στέκια και ελεύθερους κοινωνικούς χώρους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η επίθεση στο Ε.Κ.Χ Σχολείο και ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia στην Θεσσαλονίκη, η επίθεση στο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός , η αποτυχημένη απόπειρα εμπρησμού της Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 στην Αθήνα, η δολοφονική επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Φαβέλα στον Πειραιά καθώς και πολλές άλλες επιθέσεις.

Την Κυριακή 24 Ιουνίου στα πλαίσια της εθνικιστικής συγκέντρωσης στο Μαξίμου, πραγματοποιείται επίθεση στην παρέμβαση αλληλεγγύης  των Τούρκων αγωνιστών – που πραγματοποιούνταν στο Σύνταγμα – για τον απεργό πείνας  Τουργκούτ Καγιά. Στη συνέχεια, αποχωρώντας από την  εθνικιστική συγκέντρωση, μια οργανωμένη γκρούπα νεοναζί  προσεγγίσαν  την κατάληψη  πρώην ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα την ώρα που λάμβανε χώρα η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων – Θησείου – Κουκακίου και επιτέθηκαν με πέτρες, σιδεριές και μολότοφ. Μια επίθεση που μας φέρνει έντονες μνήμες  με αυτήν που δέχτηκε και το Στέκι Αντίπνοια τον Ιούνιο του 2008.

Ο κόσμος που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εντός του κτιρίου απέκρουσε  την επίθεση των φασιστών, ενώ κατά την διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας σύντροφος. Αμέσως μετά τα νεοναζί καθάρματα φτάνουν στον ΗΣΑΠ Πετραλώνων, έχοντας την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας, τραμπουκίζοντας  πρόσφυγες/μετανάστες ενώ παράλληλα οι μπάτσοι προσαγάγουν έξι αντιφασίστες που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τα παρακρατικά αποβράσματα. Λίγες μόνο ώρες μετά την δολοφονική επίθεση πραγματοποιείται πορεία γειτονιάς στα Άνω Πετράλωνα από περίπου 200 αντιφασίστες/στριες.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Απέναντι στον φασισμό και στον πόλεμο που επιβάλλεται από την κυρίαρχη οικονομική και πολιτική ελίτ, ο κόσμος του αγώνα οφείλει να αντιπαρατεθεί οργανωμένα και μαζικά σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, ώστε να σπάσει τον μονόλογο που επιδιώκει να προωθηθεί από την εξουσία και να βάλει αναχώματα στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου. Αυτό πέτυχαν οι σύντροφοι/σσες που στάθηκαν απέναντι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια σε Θεσ/νίκη και Αθήνα, θέτοντας ως πρόταγμα τον διεθνισμό και τους κοινούς αγώνες των από τα κάτω όλου του κόσμου για την κατάργηση των επίπλαστων διαχωρισμών.

Απέναντι στις κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις που στοχεύουν στον κόσμο του αγώνα, οργανώνουμε την κινηματική μας αυτοάμυνα που θα βάλει εμπόδιο στους σχεδιασμούς του κόσμου της εξουσίας. Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε συλλογικά και μαχητικά τις δομές του  αγώνα που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των αυτοοργανωμένων και αδιαμεσολάβητων κοινωνικών και ταξικών αγώνων.

Μέσα σε περιόδους συστημικής κρίσης είναι ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη της οργάνωσής μας στην βάση σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας. Απέναντι στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, η μόνη ρεαλιστική λύση των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων είναι η κοινωνική και ταξική αντεπίθεση. Έχοντας ως όραμα την κοινωνική επανάσταση, πορευόμαστε στον δρόμο για την ολοκληρωτική συντριβή του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που θα βασίζεται στις αρχές τις ισότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΡΑΤΟΣ – ΑΦΕΝΤΙΚΑ – ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/6 ΠΛ.ΜΕΡΚΟΥΡΗ 19:00

Αναρχικό – Αντιεξουσιαστικό Στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου και Πυλάδου , Κάτω Πετράλωνα