ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ

Το μεσημέρι της Κυριακής 21/1/18 καλέστηκε εθνικιστικό- φασιστικό συλλαλητήριο για την Μακεδονία από γνωστές γκρούπες νεοναζί:ΑΜΕ, ΑΠΕΛΛΑ, Χρυσή Αυγή, Ιερός Λόχος, Ιδεάπολις το οποίο στήριξαν με την παρουσία τους και στελέχη των ΑΝ.ΕΛ, της Ν.Δ, της Ένωσης Κεντρώων. Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου ομάδες φασιστών έκαναν επιθέσεις στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο “ Σχολείο” , από όπου απωθήθηκαν με επιτυχία, καθώς και στην κατάληψη Libertatia όπου προκάλεσαν ζημιές στην πρόσοψη και τον φράχτη που αποκαταστάθηκαν άμεσα από τους συντρόφους/σσες της κατάληψης.

Αργότερα και ενώ οι συντρόφισσες και σύντροφοι της Libertatia στήριζαν την αντισυγκέντρωση στην Καμάρα που γινόταν ενάντια στη φασιστοφιέστα, η κατάληψη γίνεται εκ νέου στόχος 60-70 φασιστών που με μολότοφ και φωτοβολίδες προκάλεσαν τον εμπρησμό της με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του κτιρίου. Οι επιθέσεις έγιναν με την πλήρη ανοχή και στήριξη των αστυνομικών δυνάμεων που στην περίπτωση της κατάληψης Libertatia όχι μόνο παρατηρούσαν τον εμπρησμό της κατάληψης, αλλά έμειναν και απαθείς μπροστά στους τραμπουκισμούς και τις επιθέσεις των νεοναζί απέναντι σε κατοίκους που εκδήλωσαν την οργή και αντίθεσή τους.

Αυτή η επίθεση έγινε στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε ένα πεδίο που καλλιεργήθηκε επιμελώς η μισαλλοδοξία και ο εθνικισμός, προκειμένου να αφυπνιστούν τα συντηρητικά ανακλαστικά της κοινωνίας, ώστε να συστρατευτούν με τους μηχανισμούς της εξουσίας και να εξυπηρετηθούν οι αντικοινωνικοί σχεδιασμοί της. Γιατί ο “εθνικισμός” και ο “πατριωτισμός” δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας τρόπος να επιτύχουν οι πολιτικές-οικονομικές ελίτ τον κατακερματισμό της κοινωνίας και το αλληλοφάγωμα των από τα κάτω.

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της νεολαίας του, “καταδικάζει” τις φασιστικές επιθέσεις και μιλάει για “ αντι” φασισμό, ενώ κατά τα άλλα προωθεί τον εθνικισμό, φυλακίζει πρόσφυγες και μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους βασανίζει στα κολαστήρια-αστυνομικά τμήματα, τους εξαθλιώνει και τους φτωχοποιεί, τους απελαύνει στην Τουρκία και πίσω στις εμπόλεμες ζώνες. Επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από το ότι ο ίδιος επιστρατεύει τους παρακρατικούς μηχανισμούς -γιατί ας μη γελιόμαστε οι φασίστες έκαναν πράξη τις διακηρύξεις του Τόσκα για εκκενώσεις των καταλήψεων αγώνα-, καλλιεργεί τον ρατσισμό, επιτίθεται σε αναρχικούς, απεργούς και αγωνιστές/στριες, εντείνει την εκμετάλλευση και την καταπίεση, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενοι πολιτικοί διαχειριστές. Όπως ακριβώς θα κάνει και κάθε επόμενη κυβέρνηση.
Σε αυτόν τον τόπο και σε οποιονδήποτε άλλο.
Γιατί οι εξουσιαστές μας έχουν έναν κοινό στόχο για όλους τους από τα κάτω. Την υποταγή.

Μετά τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, ο κόσμος του αγώνα απάντησε άμεσα πραγματοποιώντας τη δευτέρα 22/1 μαζική διαδήλωση αλληλεγγύης. Εκεί το κράτος και οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί χτύπησαν τη διαδήλωση, που όμως κατάφερε να ανασυγκροτηθεί και να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, αντίστασης και αγώνα. Πέντε διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Απέναντι στον φασισμό και τον πόλεμο, που αποτελούν τη μόνη απάντηση του κρατικού- καπιταλιστικού συστήματος,απέναντι στη σήψη του…εμείς οι από τα κάτω, εμείς η κοινωνία, εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι, ντόπιοι και μετανάστες – σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης- να οργανώσουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση. Σπάζοντας την εξατομίκευση, την απογοήτευση, τον φόβο και αναπτύσσοντας και συνδέοντας τους αγώνες που ξεσπούν σε όλα τα πεδία της καθημερινότητας, στην κατεύθυνση της συνολικής ανατροπής του κόσμου της εξουσίας και στην οικοδόμηση ενός κόσμου ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλοβοήθειας, ελευθερίας.

Στις συντρόφισσες και τους συντρόφους της κατάληψης Libertatia στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας. Στεκόμαστε δίπλα τους και μετουσιώνουμε την οργή μας σε κοινό αγώνα που θα ανοίγει και θα πλαταίνει τον δρόμο προς το ολοκληρωτικό τσάκισμα του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά και τον θρέφει.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ LIBERTATIA ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/1

ΚΡΑΤΟΣ-ΑΦΕΝΤΙΚΑ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια