Εδώ και αρκετούς μήνες στο ίντερνετ και στα ΜΜΕ έχει ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι παραπληροφόρησης και επιτηδευμένης στοχοποίησης όσων αγωνίζονται για ελεύθερη μετακίνηση. Δημοσιεύματα επί δημοσιευμάτων προσπαθούν να παρουσιάσουν τις κινήσεις εναντίωσης στην επιβολή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των μπαρών ως αντικοινωνικές, φασιστικές, χρηματοδοτούμενες κλπ.

Τελευταίο περιστατικό είναι η προσαγωγή 22 αγωνιστών και αγωνιστριών έξω από το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στον Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα στις 4 το πρωί συγκεντρωθήκαμε έξω από την πύλη του αμαξοστασίου προκειμένου να μοιραστούν κείμενα των συνελεύσεων στους συναδέλφους. Κείμενα ανάδειξης των επιπτώσεων που θα έχει το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις ζωές των από τα κάτω. Κείμενα ενάντια στους σχεδιασμούς κράτους και αφεντικών ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών και περαιτέρω ξεζουμίσματός μας. Κείμενα που προτάσσουν την ελεύθερη μετακίνηση. Η παρέμβαση όμως καταστάλθηκε εξ αρχής καθώς πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις (ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, ασφαλίτες κλπ) , οι οποίες κρυβόντουσαν στα γύρω στενά, μας κύκλωσαν και όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν λόγω άνωθεν εντολών η παρέμβαση απαγορευόταν να γίνει. Καθώς επίσης πως θα ήθελαν να προσαγάγουν 5 άτομα. Η συλλογική άρνηση οποιουδήποτε επιλεκτικού διαχωρισμού από τα μέλη των συνελεύσεων γειτονιών και των εργαζομένων στις συγκοινωνίες είχε σαν αποτέλεσμα να μας μεταφέρουν με κλούβα στη ΓΑΔΑ. Εκεί ύστερα από 3 ώρες παραμονή και μη μπορώντας, αν και πολύ θα ήθελαν, να αποδώσουν κάποια κατηγορία αναγκάστηκαν να μας αφήσουν και πάλι ελεύθερους.

Από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας το ίντερνετ γεμίζει άρθρα, όπου μιλάνε για εισβολή στο αμαξοστάσιο επιχειρώντας να αποκρύψουν τις προθέσεις των συγκεντρωμένων να απευθυνθούν στους εργαζόμενους, καλλιεργώντας συνειδητά μια ψευδή εικόνα αντιπαράθεσης ανάμεσα σε εργαζόμενους και αγωνιστές. Η παρουσία όμως 3 εργαζομένων (2 εξ αυτών μέλη της συλλογικότητάς μας) τους χάλασε τα σχέδια. Έτσι από το βράδυ ξεκινά μια άλλη αφήγηση. Αυτή που προσπαθεί να στοχοποιήσει τόσο εμάς όσο και όποιον άλλο τολμά να εκφράζεται ενάντια στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις μπάρες. Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν πως εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό. “…Να κάνει εμάς υπερασπιστές των εσόδων της, να κυνηγάμε όσους δεν ακυρώνουν εισιτήριο, να προστατεύσουμε τις μπάρες από όσους αγωνίζονται ενάντια στον έλεγχο και την εμπορευματοποίηση των ΜΜΜ, να καταστούμε εμείς, οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες αυτόκλητοι υπερασπιστές και συνένοχοι στους σχεδιασμούς κράτους και αφεντικών…”

Εμείς από την πλευρά μας εκτός από το να αναδείξουμε τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη μέρα, κάνουμε ξεκάθαρο πως θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε στους εργασιακούς μας χώρους τις απόψεις μας. Ως εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε παρόντες σε μια τέτοια δράση. Είναι καθήκον των ίδιων των εργαζομένων να βγουν μπροστά και να αγωνιστούν ενάντια στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις μπάρες. “… Η τοποθέτηση μπαρών, οι κάμερες σε λεωφορεία και τρένα, η λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου κ.α στοχεύουν να καταστήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς μια ακόμα συμφέρουσα επένδυση εντασσόμενη στο γενικότερο ξεπούλημα…”. Για αυτό το λόγο η αγωνιστική στάση των εργαζομένων είναι απαραίτητη.

Για όσους εκπλήσσονται που “ξαφνικά” εργαζόμενοι βρίσκονται σε παρεμβάσεις συνελεύσεων γειτονιών, θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε πως δεν ήταν η πρώτη φορά. Όχι μόνο ως Ταξικό Μέτωπο αλλά και άλλοι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε παρόμοιες δράσεις. Γιατί η κοινή δράση με όσους παλεύουν για μια κοινωνίας ελευθερίας, με όσους στοχεύουν στην χειραφέτηση των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων είναι μονόδρομος. Με τις συνελεύσεις γειτονιών βρεθήκαμε στους δρόμους του αγώνα το 2011, ενάντια στο νόμο συγχώνευσης των εταιριών, αναδεικνύοντας το ρόλο του συγκεκριμένου νόμου στις εξελίξεις που ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε μαζί όσους αγωνίζονται, μαζί με όσους αντιλαμβάνονται τη σημασία σύμπλευσης εργαζομένων στα ΜΜΜ και επιβατών.

…Ο αγώνας ενάντια στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και την εμπορευματοποίηση των ΜΜΜ αποτελεί κομμάτι του συνολικού αιτήματος για ελεύθερη μετακίνηση. Εδώ και αρκετά χρόνια το αίτημα για ελεύθερη μετακίνηση αποτελεί το σημείο συνάντησης των αγωνιζόμενων τμημάτων της κοινωνίας. Ένα αίτημα που βρίσκει αποδοχή και δημιουργεί ενόχληση στους από τα πάνω, γιατί έρχεται να εκφράσει την πραγματική και επιτακτική ανάγκη ενός πολύ μεγάλου κομματιού των εκμεταλλευόμενων. Σε αυτό το αίτημα δεν μπορούμε παρά να είμαστε όχι απλά αλληλέγγυοι αλλά ουσιαστικοί υποστηρικτές. Μόνο έτσι τα σωματεία μπορούν να συνδεθούν με άλλους εργασιακούς χώρους, με τον μεμονωμένο εργαζόμενο και άνεργο, με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, με όλους όσους βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά του κοινωνικού και ταξικού πολέμου.”

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΜΜ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

« ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ »

taxikometopo.wordpress.com

taxikometopo@espiv.net