ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

Στις χώρες της καπιταλιστικής περιφέρειας, η συνολική επίθεση του κράτους και των αφεντικών σε βάρος της κοινωνίας έχει ως αποτέλεσμα ακόμα περισσότερη φτώχεια και εξαθλίωση, εντατικοποίηση των όρων εργασίας, όξυνση του ελέγχου και της καταστολής, καταστροφή ολόκληρων περιοχών και τον ξεριζωμό. Οι πόλεμοι και η ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε μια σειρά από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής από τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς έχουν ως συνέπεια τη μαζική κίνηση προσφύγων και μεταναστών προς τις δυτικές χώρες. Για την αναχαίτιση αυτού του τεράστιου κύματος των εκτοπισμένων που οι ίδιοι οι κυρίαρχοι δημιούργησαν, η Ε.Ε. ενίσχυσε την FRONTEX και αναβάθμισε τον θεσμικό της ρόλο καθώς και ενέκρινε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην φύλαξη των συνόρων και προχώρησε σε συμφωνία με το τούρκικο κράτος ώστε να διευκολυνθούν οι απελάσεις.

Να ανατρέψουμε το κόσμο της εξουσίας, της λεηλασίας και των ανισοτήτων

Να γκρεμίσουμε τους φράχτες και να σβήσουμε τις συνοριογραμμές

Το βασικό ζητούμενο των προσφύγων και μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι ο έλεγχος και η απομόνωσή τους από το δημόσιο πεδίο. Αυτή η συνθήκη της απομόνωσης σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό τους από κοινωνικά αγαθά και το κοινωνικό γίγνεσθαι, χτίζει την περιθωριοποίησή τους. Ταυτόχρονα, γίνεται όλο και δυσκολότερη η δημιουργία δεσμών αλληλεγγύης με τους ντόπιους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους.

Από την πλευρά μας ως αναρχικοί, ως κομμάτι των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων αντιστεκόμαστε στο ύψωμα των συρματοπλεγμάτων. Να διεκδικήσουμε ντόπιοι και μετανάστες την ελεύθερη πρόσβαση όλων μας στα κοινωνικά αγαθά(υγεία, στέγη, παιδεία). Να οξύνουμε τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς κράτη, χαρτιά, σύνορα και εκμετάλλευση.

Να οικοδομήσουμε ένα κόσμο ισότητας ελευθερίας και αλληλεγγύης

ΠΟΡΕΙΑ (προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης στον Ελαιώνα)

Σάββατο 3/12 μετρό Ελαιώνα 12:00

 Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική ΧειραφέτησηUntitled-1-orange.cdr