Πριν επτά χρόνια, στις 30 Ιουνίου του 2008, το αναρχικό στέκι Αντίπνοια δέχτηκε δολοφονική επίθεση από 15-20 χρυσαυγίτες, μεταξύ των οποίων και τα ναζιστικά μαχαίρια των Βασίλη Σιατούνη και Αθανάσιου Στράτου. Οι δύο φασίστες καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία μετά από έξι χρόνια, τον Σεπτέμβρη του ’14. Την Παρασκευή 9 Οκτώβρη ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης σε 2ο βαθμό στο Εφετείο.

Την Πέμπτη 15 Οκτώβρη συνεχίζεται η δίκη των δύο φασιστών. Ξέρουμε πως μπορούμε να συντρίψουμε τους φασίστες, το ρατσιστικό μίσος και τις φασιστικές αντιλήψεις με τον κοινό αγώνα των από τα κάτω. Ξέρουμε πως οι αντιστάσεις μας ενάντια στην επίθεση στη ζωή μας, θα αντιμετωπίζονται με όξυνση της κρατικής καταστολής και όπου αυτή δεν φτάνει με τα μαχαίρια των φασιστών. Γι’ αυτό παλεύουμε να συντρίψουμε και τα αφεντικά και το κράτος, μαζί με τους φασίστες.
Δεν θα αφήσουμε να μας μετατρέψουν σε κανίβαλους. Παλεύουμε συλλογικά και από κοινού, ενάντια στον φασισμό, στο κράτος, στο κεφάλαιο. Αυτή η πάλη δεν μπορεί παρά να είναι ταξική, αντιθεσμική, ανατρεπτική. Δεν μπορεί παρά να διεξάγεται στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές, στους δρόμους. Εκεί πεθαίνει η εκμετάλλευση κι η καταπίεση. Κι εκεί γεννιέται η ζωή που μας αρμόζει.
ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ
ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Πέμπτη 15 Οκτώβρη στο Εφετείο (Λουκάρεως) στις 9.00