ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

Η ανέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, μετά τις εκλογές του Γενάρη, στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στην καπήλευση και την αφομοίωση μιας σειράς αγώνων που προηγήθηκαν, στην εκμετάλλευση των χτυπημάτων που δέχθηκαν από την καταστολή και στην καλλιέργεια της ηττοπάθειας και της παθητικότητας μέσα στα αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια ώστε η δυσαρέσκεια κι η οργή να διοχετευτούν στην ακίνδυνη επιλογή της κάλπης. Παράλληλα με την προσπάθεια για την απόσπαση όσο το δυνατόν πιο ευρείας συναίνεσης- που σε μεγάλο βαθμό πέτυχε με το εμπόριο ελπίδας και τις υποσχέσεις για βελτίωση των συνθηκών, πάντα βέβαια με όρους ανάθεσης- κέρδισε και την υποστήριξη ενός μέρους του ντόπιου κεφαλαίου δίνοντας τις κατάλληλες εγγυήσεις. Κατά συνέπεια, βασικός στόχος της νέας διακυβέρνησης ήταν να αποκαταστήσει την εικόνα και το κύρος των θεσμών και του απαξιωμένου κοινωνικά συστήματος εξουσίας και μέσα από το τρίπτυχο εθνική ενότητα, ταξική συνεργασία, κοινωνική ειρήνευση να εξουδετερώσει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τη μέγιστη συναίνεση στους σχεδιασμούς της.

Μόλις έξι μήνες μετά τις διακηρύξεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί τέλους των μνημονίων, προχωρούν στην υπογραφή ενός τρίτου που θα σημάνει την επίταση των όρων εκμετάλλευσης και καταπίεσης για την περαιτέρω φτωχοποίηση και εξαθλίωση της κοινωνίας. Η δυσαρέσκεια που εκφράζεται ενάντια στις πολιτικές λιτότητας από μεγάλα τμήματα της κοινωνίας πρέπει να ριζοσπαστικοποιηθεί για να οργανώσουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό, σε Ε.Ε., Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ., σε ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΡΑΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΡΓΗΣ

Οι καταπιεσμένοι και οι εκμεταλλευόμενοι, τα πληβειακά στρώματα της κοινωνίας δεν έχουν να περιμένουν τίποτα εναποθέτοντας τις τύχες τους στους κάθε λογής «ειδικούς» ή αυτόκλητους σωτήρες. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι, ντόπιοι και μετανάστες γνωρίζοντας καλύτερα τις πραγματικές τους ανάγκες οφείλουν να πάρουν τις ζωές στα χέρια τους, να οργανωθούν και να αγωνιστούν, αντιιεραρχικά και αντιθεσμικά, σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο. Γιατί ο μόνος δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης  είναι οι αυτοοργανωμένοι, αδιαμεσολάβητοι  κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες, για τη συνολική ρήξη και ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού.

Συγκέντρωση, Πέμπτη 13/8, 19.30, πλ. Συντάγματος

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση