Βασική προτεραιότητα του ελληνικού κράτους διαχρονικά, όπως και σήμερα, αποτελεί η προώθηση των αντικοινωνικών αναδιαρθρώσεων με στόχο τον μετασχηματισμό της κοινωνίας. Μετά τις εκλογές του Ιούλη ’19 και την ανανέωση του αστικού πολιτικού συστήματος, το οποίο κινείται συνολικά προς την επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, η σημερινή πολιτική διαχείριση που αποτελεί την ακροδεξιά εκδοχή του, προχωρά με ακόμα μεγαλύτερη επιθετικότητα στις διακηρυγμένες στοχεύσεις του κόσμου της εξουσίας. Από τις ιδιωτικοποιήσεις, τη λεηλασία του φυσικού κόσμου, την ελαστικοποίηση και εντατικοποίηση της εργασίας, την καλλιέργεια του ρατσισμού και της προπαγάνδας, την ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση στο ΝΑΤΟ, τη μονιμοποίηση του ρόλου του συνοριοφύλακα της Ευρώπης- Φρούριο, μέχρι την καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και την επίθεση στο αναρχικό κίνημα.

Η επιθετικότητα των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών εκφράζεται με την ευρύτερη κατασταλτική εκστρατεία του κράτους που βρίσκεται σε εξέλιξη και στοχεύει κάθε έκφραση των από τα κάτω κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, από τις δεκάδες εισβολές και εκκενώσεις καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα, την αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την επίθεση στον κοινωνικό του χαρακτήρα, την παρανομοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης μέχρι το χτύπημα πλήθους κινητοποιήσεων που θεσμικά νομιμοποιήθηκαν με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την περιστολή των διαδηλώσεων. Όλες οι μεθοδεύσεις και επιθέσεις εναντίον των αγωνιστών/στριών, του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού κινήματος και ευρύτερα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων έχουν ένα κοινό: τον φόβο της εξουσίας απέναντι στις επικίνδυνες τάξεις, απέναντι στο ανάστημα της εξεγερμένης αξιοπρέπειας που μπορούν και σηκώνουν ολοένα οι καταπιεσμένοι πληβείοι του αβίωτου κόσμου της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Ενώ ταυτόχρονα το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» αναβαθμίζεται σε μια ενιαία στρατηγική Προληπτικής Αντιεξέγερσης, την ίδια στιγμή που η πανδημία του covid-19 λειτουργεί ως μία τομή στην ιστορία και ως επιταχυντής της συνολικής συστημικής κρίσης.

Ως αναρχικοί/ες αντιλαμβανόμαστε πως η κρατική καταστολή σήμερα αποτελεί κυρίαρχο συστατικό της κρατικής στρατηγικής. Αυτή η πολεμική επιχείρηση ενάντια σε όσους αγωνίζονται είναι μέρος της συστηματικής προσπάθειας δεκαετιών από την πλευρά του ελληνικού κράτους να καθυποτάξει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και να επιβάλλει την υποταγή. Αγωνιζόμαστε για την όξυνση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, με στόχο την ανατροπή των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών που ευθύνονται για την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο συμμετείχαμε σε δράσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι οποίες δέχτηκαν την κατασταλτική επίθεση του κράτους με αποτέλεσμα αρκετές συλλήψεις, τραυματισμούς, πρόστιμα και ποινικές διώξεις. Πιο συγκεκριμένα α) 4 σύντροφοί/ισσές μας τραυματίστηκαν, συνελήφθησαν και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα στην αντικρατική- αντιφασιστική συγκέντρωση στο Γαλάτσι τον Νοέμβριο του 2020, η οποία αποτέλεσε την πρώτη κινητοποίηση που χτυπήθηκε με βάση το νόμο για την περιστολή των διαδηλώσεων, β) 2 ακόμα σύντροφοί/ισσές μας συνελήφθησαν και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα την 6η Δεκέμβρη 2020, ημέρα της δολοφονίας του 15χρόνου Α. Γρηγορόπουλου από τον ένστολο δολοφόνο Κορκονέα το 2008, όπου και είχε επιβληθεί απαγόρευση συγκεντρώσεων σε ολόκληρη την χώρα μεγαλύτερη των 3 ατόμων. Το κράτος εκμεταλλευόμενο την πανδημία του Covid19 επέβαλλε απαγορεύσεις με ξεκάθαρα πολιτικά χαρακτηριστικά που στόχο είχαν τις κοινωνικές και ταξικές κινητοποιήσεις, όπως το ίδιο συνέβη και την 17η Νοέμβρη, γ) 4 ακόμα σύντροφοί/ισσές μας συνελήφθησαν και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα κατά τη διάρκεια παρέμβασης στο υπουργείο υγείας σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα στις 18 Φλεβάρη 2021, δ) κατά τη διάρκεια παρέμβασης με τη μορφή πορείας για την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα προς τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στο Μοσχάτο στις 20 Φλεβάρη 2021 συνελήφθησαν 2 σύντροφοί/ ισσές μας και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα και ε) 2 ακόμα συλλήψεις συντρόφων μας με την επιβολή προστίμων πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συμβολικής κατάληψης κτιρίου του υπουργείου πολιτισμού στις 25 Φλεβάρη 2021 σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Το συνολικό ποσό για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους συντρόφους/ισσές μας αγγίζουν τα 3.600 ευρώ, ανεξαρτήτως των δικαστικών εξόδων.

Με γνώμονα λοιπόν την αλληλεγγύη μεταξύ των εκμεταλλευόμενων δημιουργούμε αυτό το αίτημα το οποίο ως σκοπό έχει την αποπληρωμή μέρους των προστίμων που έχουν επιβληθεί. Πιθανά πρόσθετα έσοδα θα διατεθούν για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή την κάλυψη ολόκληρου του ποσού των προστίμων καθώς επίσης και των δικαστικών εξόδων.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας, της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Λινκ για το firefund εδώ