Δεν πρόλαβε να περάσει ένας μήνας από την εκκένωση των 3 καταλήψεων στην Θεσσαλονίκη, την συντονισμένη επίθεση μπάτσων, κράτους, εκκλησίας, δήμου και πρυτανικών αρχών, και έρχεται να συμπληρώσει το παζλ ενάντια στις καταλήψεις η φασιστική επίθεση με γκαζάκια στην κατάληψη στέγης μεταναστών- προσφύγων ” Νοταρά 26 ” τα ξημερώματα της 24ης Αυγούστου.
Η επίθεση αυτή καθόλου τυχαία ή ξεκομμένη από την ζοφερή πραγματικότητα που μας επιβάλλουν, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Όταν η κυβέρνηση σε συνεργασία με εκκλησία, πρυτανικές αρχές, δήμο και αστυνομία επιτίθενται σε καταλήψεις, τις εκκενώνουν, στην περίπτωση του ορφανοτροφείου καταστρέφουν το κτίριο, καταδικάζουν τους αλληλέγγυους, ποινικοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη, οδηγούν τους μετανάστες- πρόσφυγες στην αορατότητα και επιχειρούν να διαρρήξουν την σύνδεση αυτών με τους ντόπιους, τότε κλείνουν το μάτι στο παρακράτος- φασίστες ωστέ να ετοιμάσουν την δική τους επίθεση. Επίθεση που φυσικά ταιριάζει στην ανυπαρξία τους. Θρασύδειλα στις 4 τα ξημερώματα μια μηχανή με 2 επιβάτες σταματά έξω από την κατάληψη, σπάνε το τζάμι, τοποθετούν γκαζάκια και ρίχουν βενζίνη με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετές ζημιές στο κτίριο και από τύχη να μην τραυμαστιστεί κάποιος κάτοικος της κατάληψης. Πρακτική που υποδηλώνει οτι μόνο έτσι μπορούν να έρθουν αντιμέτωποι με το κίνημα, μιας και δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά μια ντροπή που δεν μπορεί να ξεμυτήσει από την τρύπα της.
Γνωρίζοντας οτι βρισκόμαστε στην άμπωτη των κοινωνικών ξεσπασμάτων και παλεύοντας για τον οργανωμένο αγώνα, σε μια περίοδο που οι κοινωνικές αντιστάσεις πνίγηκαν στα δίχτυα του Συριζα φέρνοντας στην επιφάνεια μια κοινωνική ειρήνη που κάθε μέρα ξερνάει αδικία, φτώχεια, υποταγή και εξαθλίωση, εμείς δεν ξεχνάμε οτι ο αγώνας συνεχίζεται. Ο αγώνας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

Έχουμε και λέμε για ακόμα μια φορά :
-Κράτος, παπάδες,δήμαρχοι, πρυτάνεις, μπάτσοι και φασίστες θα μας βρείτε μπροστά σας.
-Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις, τους συντρόφους μας και τους μετανάστες- πρόσφυγες.
-10, 100, 1000 καταλήψεις ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης.
-Κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών- προσφύγων για ζωή και αξιοπρέπεια.

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό ” Μαύρο και Κόκκινο ”

Αναδημοσίευση : https://athens.indymedia.org/post/1562365/