ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στην απεργιακή πορεία στην Πάτρα. Το κέντρο της πόλης ήταν από νωρίς κλειστό όσον αφορά την καθημερινή λειτουργία του και γεμάτο από κόσμο που είχε κατέβει να διαδηλώσει.

Από τις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Παράρτημα με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, ταξικών σωματείων και πολιτικών οργανώσεων. Το μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση με κεντρικό πανόΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ” αριθμούσε περίπου 250-300 άτομα. Κατά τη διάρκεια της πορείας μοιράζονταν κείμενα και γράφονταν συνθήματα σε τοίχους με σπρέι. Στην πλατεία Όλγας αναρτήθηκε πανό από την αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” που έγραφε ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ”, ενώ πρωτοβουλία συντρόφων κρέμασε πανό στην ταράτσα του εργατικού κέντρου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Για την άγρια πληττόμενη κοινωνική βάση δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για άλλες ψευδαισθήσεις. Το μόνο υπαρκτό δίλημμα πρέπει να είναι το καπιταλισμός ή κοινωνική επανάσταση”.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ενημέρωση από ipposd.wordpress.com

Ενημέρωση από την απεργία της 4ης Φλεβάρη Θεσσαλονίκη

Αισθητά περισσότερος ο κόσμος που συμμετείχε στις απεργιακές κινητοποιήσεις, δεδομένου ότι το ασφαλιστικό αποτελεί ένα ζήτημα που απασχολεί αρκετούς διαφορετικούς κλάδους. Έτσι στο δρόμο βρέθηκαν έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως επίσης αγρότες, εργατοϋπάλληλοι και δημόσιοι υπάλληλοι. Οι εργατοπατέρες του ΕΚΘ που μηνύουν εργάτες πορεύτηκαν αγκαζέ με τους σεκιουριτάδες/μεταλλωρύχους του Μπόμπολα ενώ σε αντίθετη κι αυτόνομη πορεία από τους τελευταίους βρέθηκε η ανεξάρτητη πορεία της Καμάρας στην οποία συμμετείχαν το Καραβάνι αγώνα, η αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟ.ΜΕ, αυτόνομοι σχηματισμοί βάσης σε χώρους δουλειάς, (ΣΣΜ) αναρχικές οργανώσεις και συλλογικότητες και άλλοι απεργοί.

Η συγκέντρωση είχε αρκετά περισσότερο κόσμο, ενώ ενθαρρυντικό γεγονός αποτελεί η ποιοτική αναβάθμιση της σύνθεσης της με την παρουσία ολοένα και παραπάνω ακηδεμόνευτων ταξικών πρωτοβουλιών, επιτροπών αγώνα κατοίκων κ.ά. που συνδέουν το ζήτημα της εργασίας με την προάσπιση του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και τη σταθερή και μαζικότερη παρουσία των αναρχικών, κομμάτι της οποίας υπήρξε και η Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων, με το μπλοκ που οργάνωσε η συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό “Μαύρο και Κόκκινο”. Είχαν προηγηθεί το προηγούμενο τριήμερο εξορμήσεις της συλλογικότητας σε λαϊκές και ΟΑΕΔ, καθώς και αφισοκολλήσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ πολλά κείμενα μοιράστηκαν και κατά τη διάρκεια της πορείας.