Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων συμμαθητές μας από το 1ο Γυμνάσιο Μαλακοπής καλούνται για ανάκριση έπειτα από καταγγελία της διευθύντριας του σχολείου. Ο λόγος ήταν η συμμετοχή τους σε κατάληψη που είχε προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα στο σχολείο τους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μαθητές, καθώς το σχολείο ήταν γυμνάσιο, ήταν  13 χρονών.

Το γεγονός αυτό δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Έχουμε συνηθίσει από τα δικά μας σχολεία, τις απειλές καθηγητών – διευθυντών και τις κλήσεις σε μπάτσους ως βασικότερο κομμάτι της καταστολής των μαθητικών αγώνων. Η ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων δεν θα σταματήσει ποτέ με νομοσχέδια, αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού τους συστήματος. Το «σχολείο» επιδιώκει την τρομοκράτηση και τον φόβο των μαθητών ώστε να συντρίψει την προσωπικότητά μας, τον χαρακτήρα μας, και να καταστείλει κάθε μας αγώνα.

Ως άμεση απάντηση την Κυριακή 30/1, επισκεφτήκαμε το συγκεκριμένο σχολείο. Κατά την επίσκεψη μας στολίσαμε τους εξωτερικούς τοίχους και πετάξαμε τρικάκια στο προαύλιο του σχολείου στέλνοντας σαφές μήνυμα σε διευθυντές – καθηγητές.

Κανένας μαθητής μόνος του

Συλλογικοί – ακηδεμόνευτοι μαθητικοί αγώνες

Αυτόνομο Σχήμα Μαθητών «Αταξία»