Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑΙΗ!

Σήμερα, που οι εξουσιαστές προσπαθούν να σβήσουν τα αποτυπώματα ολόκληρων δεκαετιών σκληρών και αιματηρών κοινωνικών και ταξικών αγώνων, που επιχειρείται η πλήρης ανατροπή των όποιων κατακτήσεων έχουν απομείνει, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο, είναι πιο φανερό από ποτέ πως η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν αποτέλεσε το τέλος αλλά την αρχή μίας μακράς σειράς κινητοποιήσεων, συγκρούσεων και εξεγέρσεων των ριζοσπαστικότερων τμημάτων της κοινωνίας. Από τις μαθητικές καταλήψεις του 1991, τις μεγάλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις του 2002-03, τις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 2006-07, μέχρι την κοινωνική και ταξική εξέγερση του Δεκέμβρη του ’08 και τις μεγάλες κινητοποιήσεις του 2010-12 τα προτάγματα των εξεγερμένων του ’73 αποτέλεσαν και αποτελούν διαχρονικά ζητούμενα που αναπνέουν αδιάκοπα στην καρδιά των αγώνων.

Απέναντι στη διαστρέβλωση των νοημάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από τους λακέδες του κράτους προκειμένου να οικοδομηθεί το ιδεολογικό θεμέλιο της μεταπολιτευτικής περιόδου, περί «νίκης της δημοκρατίας», ορθώνεται η ίδια η πραγματικότητα που τους διαψεύδει. Η φτώχεια και η εξαθλίωση των καταπιεσμένων, ο αποκλεισμός μεγάλων κοινωνικών κομματιών από την πρόσβαση στα βασικά κοινωνικά αγαθά, οι βασανισμοί, οι ξυλοδαρμοί και οι συλλήψεις των αγωνιζόμενων δεν σταμάτησαν ποτέ. Οι αγώνες των εξεγερμένων δεν έχουν δικαιωθεί ως τώρα. Η Ελευθερία ακόμα μένει να κερδηθεί και δεν υπάρχει παρά μόνο ένας δρόμος σε αυτή την κατεύθυνση. Ο συνεχής αντιιεραρχικός, ακηδεμόνευτος και αντιθεσμικός αγώνας για την ανατροπή του Κράτους και του Καπιταλισμού, για την Κοινωνική Επανάσταση και τη δημιουργία ενός κόσμου Ελευθερίας, Ισότητας, Αλληλεγγύης.

Απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό κράτους και κεφαλαίου

που για τους πληβείους, τους φτωχούς και τους απόκληρους αυτού του κόσμου δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα περισσότερο από πολέμους, προσφυγιά, λεηλασία της φύσης, φτώχεια, αρρώστιες, καταστολή και εκμετάλλευση.

Απέναντι στα κρατικά και καπιταλιστικά εγκλήματα

Τη δολοφονική διαχείριση της πανδημίας με χιλιάδες νεκρούς και το ρήμαγμα της κοινωνικής βάσης με την συνεχή επιβολή κοινωνικών και ταξικών αποκλεισμών και την αποστέρηση των βασικών συλλογικών αγαθών της υγείας, της παιδείας, της στέγασης, της τροφής.

Των δολοφονιών εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών κάθε χρόνο στα χερσαία και υδάτινα σύνορα της Ευρώπης- φρούριο και του μαζικού τους εγκλεισμού στα σύγχρονα Νταχάου των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Των συνεχών δολοφονιών εργατών στα κάτεργα της εκμετάλλευσης, οι οποίες αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου της εντατικοποίησης, της γιγάντωσης της ανεργίας και των αντικοινωνικών και συνδικαλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Των δολοφονιών, των βασανισμών και των ξυλοδαρμών από τα ένστολα καθάρματα της δημοκρατίας στα αστυνομικά μπλόκα, τα τμήματα, τις διαδηλώσεις, τις απεργίες, τις γειτονιές.

ΌΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Υγεία, παιδεία, τροφή, στέγαση

ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Τετάρτη 17 Νοέμβρη διαδηλώνουμε με το μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Προσυγκέντρωση στο Πολυτεχνείο, 13.00- Συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος, 14.30

Τοπικός συντονισμός Αθήνας

της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης- Ομοσπονδίας Συλλογικοτήτων