ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Ο φασισμός στρέφεται ανοιχτά ενάντια στους φτωχούς και τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου ενώ παράλληλα στοχεύει στη συντριβή οποιασδήποτε μορφής αντίστασης στο καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Σε συνθήκες συστημικής κρίσης και στο πλαίσιο του σύγχρονου ολοκληρωτισμού το κράτος και τα αφεντικά, επιδιώκουν τη στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας και τον εκφασισμό της, διαμορφώνοντας το έδαφος όπου αναπτύσσονται οι φασιστικές συμμορίες, οι οποίες αποτελούν σε κάθε περίπτωση παρακρατικές ομάδες κρούσης.

Από τα τάγματα εφόδου στο κέντρο των πόλεων και από το ύψωμα φραχτών στα σπλάχνα της Ευρώπης μέχρι τις δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα και τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι μορφές του φασισμού είναι πολλές μα ο ρόλος του είναι ένας: να χτυπάει εκεί που τους υποδεικνύει η ίδια η κρατική πολιτική, τα συμφέροντα των αφεντικών και η καθεστωτική προπαγάνδα των ΜΜΕ. Ενάντια στο αγριότερα εκμεταλλευόμενο τμήμα της κοινωνίας και ενάντια στα κινήματα, που διακηρυγμένα βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής.

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι. Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα. Ούτε το βάναυσο ξυλοδαρμό των αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών που πραγματοποιούνται με την κάλυψη ή/και τη συνοδεία της αστυνομίας. Δεν ξεχνάμε τις δεκάδες θρασύδειλες επιθέσεις σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και στέκια γειτονιάς, τις μαχαιριές σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές.

Να συντρίψουμε τον φασισμό χτίζοντας ένα πλατύ, οριζόντιο και αντιθεσμικό κοινωνικό και ταξικό κίνημα που να στοχεύει συνολικά στην ανατροπή του συστήματος που τον γεννά.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

afisa_fyssas_net