ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Τον Οκτώβρη του 2020, η Χ.Α. καταδικάζεται ως εγκληματική οργάνωση, τα περισσότερα ηγετικά στελέχη καταδικάζονται για διεύθυνση και μόλις 11 μέλη των ταγμάτων εφόδου για ένταξη και οδηγούνται πρόσκαιρα στη φυλακή παίρνοντας το ελάχιστο των ποινών. Ενάμιση χρόνο μετά την πρωτόδικη απόφαση θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου το εφετείο της δίκης της Χ.Α.-εγκληματική οργάνωση, ενώ ήδη αρκετοί φασίστες έχουν βγει από τη φυλακή εξαιτίας των χαμηλών ποινών και αναμένεται να βγουν και ακόμα περισσότεροι.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές/τριες στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στη Λ.Αλεξάνδρας στις 7 Οκτώβρη του 2020, την ημέρα της απόφασης, τα αντιφασιστικά και αντικρατικά συνθήματα και οι συγκρούσεις που ξέσπασαν λίγο αργότερα με τις δυνάμεις καταστολής έκαναν ξεκάθαρο πως η καταδικαστική απόφαση και η φυλάκιση μερικών νεοναζί δεν μπορεί να λειτουργήσει ως «η κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για το κράτος και τους μηχανισμούς του που γέννησαν και εξέθρεψαν τα παρακρατικά τάγματα εφόδου της ΧΑ. Καθώς και ούτε να νομιμοποιήσει το πολιτικό σύστημα που γεννά τον φασισμό και ενεργοποιεί την αντεπαναστατική του εφεδρεία και τα φασιστικά τάγματα όποτε τα χρειάζεται προκειμένου να πάρουν τη θέση τους δίπλα στους επίσημους κατασταλτικούς μηχανισμούς ώστε να συνδράμουν στο τσάκισμα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων- ως εργαλείο της αντεξεγερτικής πολιτικής -και στον εκφοβισμό της κοινωνίας.

Η έναρξη ενός νέου γύρου παρακρατικών δολοφονικών επιθέσεων από την αρχή της χρονιάς από τη Θεσσαλονίκη στη Σταυρούπολη, στον Εύοσμο, στην Ηλιούπολη, στην Περαία μέχρι την Αθήνα στην Καλλιθέα, στου Ζωγράφου, στα Πατήσια, στην Πειραιώς, στο Μενίδι αποδεικνύει περίτρανα πως οι μεγαλόστομες «αντι»φασιστικές κορόνες του «τείχους της δημοκρατίας», ο καθεστωτικός «αντι»φασισμός και οι κρατικοί θεσμοί δεν βάζουν εμπόδια στην επέλαση του φασισμού. Κι αυτό γιατί δεν αποτελεί παρά την ακραία έκφραση του ίδιου του κρατικού καπιταλιστικού συστήματος.

Γιατί είναι το ίδιο που δομείται πάνω στην ιεραρχία και στις ανισότητες, συγκροτείται σε κράτη και χωρίζει τον κόσμο με σύνορα και φράχτες, που εξαπολύει πολέμους, φυλακίζει τους εκτοπισμένους από τις εμπόλεμες κοινωνίες, που το ίδιο έχει δημιουργήσει, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους πνίγει στα υδάτινα σύνορα, τους βιάζει και τους δολοφονεί, που πίνει το αίμα εκατομμύριων εργαζομένων στα εργασιακά κάτεργα για να πλουτίζουν οι οικονομικές ελίτ, που οδηγεί στον θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους από την πείνα και από τις ασθένειες, που εξαθλιώνει και φτωχοποιεί την κοινωνική πλειοψηφία, που δολοφονεί όσους θεωρεί περιθωριοποιημένους και περισσευούμενους, που επιχειρεί να τσακίσει όποια και όποιον αγωνίζεται στοχεύοντας στην επικράτηση της απόλυτης σιγής και υποταγής των κοινωνιών στους σχεδιασμούς του.

Ένα σύστημα που παράγει περισσότερα προβλήματα από όσα μπορεί να επιλύσει με τις πολλαπλές και ταυτόχρονες κρίσεις του και τις εγγενείς αντιφάσεις του που το οδηγούν σε αδιέξοδα· και είναι οι συνθήκες ανέχειας και εξαθλίωσης που επιβάλλουν κράτος και αφεντικά, ταυτόχρονα με την καλλιέργεια της μισαλλοδοξίας και της εξατομίκευσης που προωθείται μέσα από τον κυρίαρχο λόγο, τους πολιτικούς εκφραστές του και τα μιντιακά τους φερέφωνα που οδηγούν στην συντηριτικοποίηση της κοινωνικής βάσης και στοχεύουν στη διάλυση των όποιων συλλογικών, κοινωνικών και ταξικών δεσμών· και είναι ο ανορθολογισμός του ίδιου του συστήματος που διαμόρφωσε το έδαφος ώστε να αναπτυχθούν οι συνωμοσιολογικές αφηγήσεις και πλάι σε αυτές να αναγεννηθούν οι νεοναζιστικοί χαιρετισμοί και τα ακροδεξιά παραληρήματα. Και μέσα σε αυτό βρήκαν πάλι χώρο οι φασιστικές γκρούπες προκειμένου να επανεμφανιστούν στο δημόσιο πεδίο και να διαχύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο. Γκρούπες που ξανά έγιναν ορατές στο δρόμο -μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Π.Φύσσα το 2013- στα μακεδονικά εθνικιστικά συλλαλητήρια με την κάλυψη των οποίων προχώρησαν σε μία σειρά επιθέσεων σε καταλήψεις, αναρχικές δομές και χώρους αγώνα.

Οι αναρχικοί/ές, οι αντιφασίστες/στριες, οι αγωνιζόμενοι/ες της βάσης, που χρόνια τώρα έδιναν καθημερινά τις μάχες με τους φασίστες στις γειτονιές, στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους εργασίας, στις πλατείες και στους δρόμους για να μην εμφανίζονται στο δημόσιο πεδίο, γνωρίζουν καλά πως ο μόνος φραγμός απέναντι στον φασισμό, τον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό είναι ο συνεχής, ανειρήνευτος και αντιθεσμικός κοινωνικός αγώνας ενάντια στο κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη να δώσουμε το σύνθημα της αντεπίθεσης στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να αναζωπυρώσουμε τις εστίες της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον φασισμό που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού, είναι η οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης. Χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει φραγμό στον φασισμό, απέναντι στο καθεστωτικό «αντι»φασισμό και στις επιδιώξεις του κρατικού μηχανισμού για την εδραίωση της θεωρίας των δύο άκρων που επιχειρεί να ταυτίσει τον κόσμο του αγώνα με τους φονιάδες φασίστες να αγωνιστούμε συλλογικά, μαχητικά και από τα κάτω, με όπλο μας την διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Να αγωνιστούμε από κοινού, ντόπιοι και μετανάστες/στριες, εργαζόμενοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ, 9.00, ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

την ημέρα έναρξης του Εφετείου της δίκης της Χ.Α.

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων